Istorija sukrėtė JAV: mergina pripažinta kalta dėl vaikino mirties

Apie savižudybę svarsčiusiam vaikinui prieš 5 metus mergina nusiuntė daugybę trumpųjų žinučių ragindama jį pasirinkti mirtį. Dabar 22-ejų Michelle Carter sės į kalėjimą dėl netyčinės žmogžudystės.

Advokatai tikėjosi M.Carter išgelbėti, bet ji šią savaitę pradės atlikti bausmę.<br>AP nuotr.
Advokatai tikėjosi M.Carter išgelbėti, bet ji šią savaitę pradės atlikti bausmę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 10:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2019, 11:23 AM

Masačusetso valstijos teismas atmetė M.Carter apeliaciją ir ji netrukus pradės 15 mėnesių kalėjimo bausmę.

Jauna mergina pripažinta kalta dėl savo vaikino mirties prieš penkerius metus.

Tuo metu 17-metė M.Carter paragino 18-metį Conradą Roy III pakelti prieš save ranką.

Abu jaunuoliai sirgo depresija, o C.Roy III jau prieš tai mėgino nusižudyti.

Jaunuolių santykiai rutuliojosi daugiausia susirašinėjant trumposiomis žinutėmis ir internete po to, kai jie susipažino atostogaudami su savo šeimomis.

Per bylos nagrinėjimą paviešintuose susirašinėjimuose matyti, kad apie savižudybę svarsčiusį vaikiną M.Carter ragino nedvejoti. O kai jis mėgino atsisakyti savo plano, mergina ėmė primygtinai raginti jį nusižudyti.

„Tu vis atidėlioji ir sakai, kad tai padarysi, bet niekada nepadarai. Taip tęsis ilgai, jei tu nesiimsi veiksmų“, – M.Carter rašė tą dieną, kai vaikinas ryžosi siaubingam žingsniui.

Mėgindamas nusižudyti vaikinas vėl suabejojo ir paskambino M.Carter, tačiau ji dar kartą jį paragino tai padaryti ir netgi klausėsi, kaip jis miršta.

„Nebandyk manęs maustyti ir tik sakyti, kad tai padarysi, o po to pasistengti, kad tave kas nors surastų“, – M.Carter rašė savo vaikinui, kai jis jau buvo miręs.

Būtent dėl tokio merginos elgesio teisėjas priėmė jai nepalankų sprendimą.

Žinutės atskleidė, kad mergina ne tik nekvietė jam pagalbos, bet ir padėjo suplanuoti, kaip jam įvykdyti savižudybę.

Tačiau amerikietės advokatas teisme aiškino, kad M.Carter iš pradžių ragino jį atsisakyti tokios minties ir ieškoti pagalbos.

Vis dėlto C.Roy III buvo tvirtai apsisprendęs ir ji negalėjo nieko padaryti, kad jis atsisakytų tos minties. Esą nebuvo jokių įrodymų, kad C.Roy III būtų gyvenęs, jei M.Carter ir būtų iškvietusi jam pagalbą.

M.Carter advokatas pirmadienį prašė palikti merginą laisvėje, kol byla keliaus į Aukščiausiąjį teismą, nes kaltinamoji neturi jokių kriminalinių įrašų, nemėgino niekur bėgti ir dabar lanko psichoterapiją.

Vis dėlto advokato prašymas buvo atmestas ir M.Carter buvo suimta.

Jaunos moters advokatas Joe Cataldo pareiškė: „Nesuklyskite, teisinė kova dar nesibaigė.“

„Tikimės, kad niekada niekam neteks patirti tokio skausmo, – sakė vaikino teta Becky Maki. – Jo gyvenimas buvo svarbus. Teisingumas įvykdytas, nors procesas buvo ilgas ir sudėtingas.“

Nusižudžiusio vaikino motina teigė nė neįtarusi, kad mergina gali jį pastūmėti žengti siaubingą žingsnį: „Tuo metu aš buvau labai laiminga, kai ji atsirado jo gyvenime. Netgi parašiau M.Carter laišką, padėkojau, kad ji jį palaiko.“

Byla atkreipė viso pasaulio dėmesį į psichikos sveikatos problemas jaunoje amžiaus grupėje ir siaubingus negydomos depresijos padarinius.

Parengta pagal AP informaciją.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.