Šveicarijos slidinėjimo centre lavina palaidojo kelis žmones

Šveicarijos Alpėse antradienį nuslinkusi lavina palaidojo kelis žmones viename slidinėjimo centre, pranešė pietinio Valė kantono policija.

 Šveicarijos Alpėse antradienį nuslinkusi lavina palaidojo kelis žmones viename slidinėjimo centre, pranešė pietinio Valė kantono policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Šveicarijos Alpėse antradienį nuslinkusi lavina palaidojo kelis žmones viename slidinėjimo centre, pranešė pietinio Valė kantono policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 5:41 PM, atnaujinta Feb 19, 2019, 6:51 PM

Tuo metu vietos žiniasklaida informavo, kad atsidūrusių po sniegu tikriausia yra daugiau kaip dešimt.

Policijos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad sniego griūtis ant slidinėjimo trasos „Plaine-Morte“ netoli Kran-Montanos kalnų kurorto įvyko apie 14 val. 15 min. vietos (15 val. 15 min. Lietuvos) laiku ir „palaidojo kelis žmones“.

Pareigūnai nurodė, kad į įvykio vietą pasiųstos gelbėtojų komandos.

Vietos laikraštis „Le Nouvelliste“ savo ruožtu citavo Kran-Montanos savivaldybės vadovą Nicolas Feraud (Nikola Fero), sakiusį, kad po sniegas galbūt palaidojo 10-12 žmonių.

Kol kas nebuvo jokio oficialaus patvirtinimo, ar esama žuvusiųjų.

„Esam sukrėsti ir viliamės gerų žinių apie tuos žmones“, - laikraštis citavo N. Feraud.

„Le Nouvelliste“ taip pat citavo vieną neįvardytą įvykio liudininką, sakiusį, kad keturi žmonės buvo ištraukti iš po sniego, bet jų būklė nežinoma.

„Plaine-Morte“ (Negyvosios lygumos) trasa, esanti apie 3 km aukštyje virš jūros lygio, yra viena aukščiausių Kran-Montanos kurorto trasų.

Cran-Montanos tinklalapyje buvo skelbiama, kad kurorte galiojo 2-ojo lygio lavinų pavojus pagal penkiabalę skalę. Pirmojo lygio pavojus yra žemiausias.

Antradienį įvykusi griūtis buvo neįprasta, nes smogė prižiūrimai slidinėjimo tratai. Didžioji dauguma žmonių gyvybių nusinešančių lavinų šioje Alpių šalyje įvyksta slidinėjant nepažymėtose trasose.

Šią savaitę visoje Šveicarijoje slidinėjimo kurortai gausiau lankomi dėl moksleivių atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.