Mėginimas užgrobti lėktuvą nepavyko: ore aidėjo šūviai, pareigūnai išlaisvino įkaitus

Iš Bangladešo sostinės Dakos į Dubajų Jungtiniuose Arabų Emyratuose skridusio lėktuvo keleiviams teko išgyventi tikrą košmarą, praneša bdnews24.com.

 Lėktuvo užgrobimas Bangladeše.<br> Twitter nuotr.
 Lėktuvo užgrobimas Bangladeše.<br> Twitter nuotr.
 Lėktuvo užgrobimas Bangladeše.<br> Twitter nuotr.
 Lėktuvo užgrobimas Bangladeše.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2019, 3:23 PM, atnaujinta Feb 24, 2019, 5:02 PM

Šaunamąjį ginklą turėjęs vyras bandė įsibrauti į pilotų kabiną ir užgrobti lėktuvą, tačiau jam to padaryti nepavyko. Bangladešo oro linijų skrydžio Daka-Dubajus pilotai tik kilus pavojui nusileido Čitagongo oro uoste.

Pranešama, kad leidžiantis lėktuvui užgrobėjas panaudojo savo ginklą, tačiau žinių apie sužeistus ar žuvusius asmenis nėra. Lėktuvui sėkmingai nusileidus Čitagongo oro uoste visi keleiviai iš jo evakavosi. Lėktuve buvo 142 keleiviai.

Čitagongą lėktuvas pasiekė 17 val. 15 min. Bangladešo laiku (13 val. 15 min. Lietuvos laiku). Skelbiama, kad lėktuve vis dar yra šaulys ir du lėktuvo įgulos nariai.

Lėktuvą apsupę pareigūnai mėgina išlaisvinti įkaitais paimtus įgulos narius. „Dhaka Tribune“ praneša, kad lėktuvą užgrobęs vyriškis yra apsijuosęs savižudžio liemene ir reikalauja, kad su juo pasikalbėtų Bangladešo premjeras ar kitas aukštas pareigas užimantis politikas.

Galiausiai užgrobėjas pasidavė pareigūnams, kurie jį sulaikė. Lėktuvą užgrobti bandė 25 metų vaikinas.

„Mes sėkmingai visus išgelbėjome“, – sakė Bangladešo karinių oro pajėgų vicemaršalas Mofidas po to, kai saugumo pajėgos šturmavo lėktuvą ir suėmė 25 metų vyrą, mėginusį užgrobti lėktuvą, skridusi reisu BG147 iš Dakos į Dubajų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.