Hanojuje baigėsi D. Trumpo ir Kim Jong-uno pirmosios susitikimo dienos renginiai

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas trečiadienį baigė pirmą savo susitikimo dieną Hanojuje vos po kiek ilgiau nei dvi valandas trukusių renginių.

D.Trumpas, Kim Jong-unas ir jų padėjėjai ketvirtadienį ruošiasi dalyvauti tolesniuose susitikimuose, o vėlų vakarą amerikiečių lyderis sugrįš į JAV.<br> AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas, Kim Jong-unas ir jų padėjėjai ketvirtadienį ruošiasi dalyvauti tolesniuose susitikimuose, o vėlų vakarą amerikiečių lyderis sugrįš į JAV.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 5:03 PM

D.Trumpas paliko Vietnamo sostinėje esantį „Sofitel Metropole“ viešbutį po pusantros valandos trukusios vakarienės su Kim Jong-unu ir jųdviejų artimiausiais patarėjais. Kiek anksčiau abu lyderiai šiltai pasveikino vienas kitą ir trumpai pasikalbėjo už uždarų durų.

Baltieji rūmai kol kas nepateikė išsamesnės informacijos apie šią „draugišką vakarienę“.

D.Trumpas, Kim Jong-unas ir jų padėjėjai ketvirtadienį ruošiasi dalyvauti tolesniuose susitikimuose, o vėlų vakarą amerikiečių lyderis sugrįš į JAV.

Tai yra jau antras toks viršūnių susitikimas – pirmasis įvyko pernai birželį Singapūre.

Šįkart D.Trumpas nori, kad Pchenjanas sutiktų likviduoti savo branduolinius poligonus, ir kad tai būtų įmanoma patikrinti. Kim Jong-unas savo ruožtu siekia, kad Vašingtonas sušvelnintų savo griežtas sankcijas, supančiojusias Šiaurės Korėjos ekonomiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.