Dėl paviešintos informaciją apie šiltą D. Peskovo dukros vietą – kaltinimai sąmoksline rusofobija

Paaiškėjo, kad Rusijos prezidento atstovo spaudai duktė stažuojasi Europos Parlamente. Mergina talkina prancūzui, kuris dirba Saugumo ir gynybos pakomitetyje. Jo tvirtinimu, Krymas priklauso rusams.

D.Peskovo duktė Jelizaveta stažuojasi kaip Prancūzijos kraštutinės dešinės politiko A.Chauprade’o (nuotr.) padėjėja.
D.Peskovo duktė Jelizaveta stažuojasi kaip Prancūzijos kraštutinės dešinės politiko A.Chauprade’o (nuotr.) padėjėja.
D.Peskovo duktė Jelizaveta stažuojasi kaip Prancūzijos kraštutinės dešinės politiko A.Chauprade’o (nuotr.) padėjėja.
D.Peskovo duktė Jelizaveta stažuojasi kaip Prancūzijos kraštutinės dešinės politiko A.Chauprade’o (nuotr.) padėjėja.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 8:24 PM, atnaujinta Feb 28, 2019, 12:06 PM

„Kiti praktikantai į šią vietą priimami tiktai perėję didžiulį konkursą.

Be to, jie nepriklauso valstybėms, kurios siekia šnipinėti ES veiklą“, – tokie komentarai internete sklandė po to, kai vakar buvo išplatinta žinia, kad Jelizaveta Peskova atlieka stažuotę Europos Parlamente.

Jos vadovas – Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų atstovas, 2014 metais į Europos Parlamentą patekęs Aymericas Chauprade’as – neįžvelgė nieko blogo, kad Kremliaus pareigūno duktė dalyvauja ES institucijos veikloje.

Prancūzas yra Europos Parlamento Saugumo ir gynybos pakomitečio narys. Jis tikino, kad jo stažuotoja tikrai neturi prieigos prie jokios slaptos informacijos.

„Europos Parlamentas patvirtino sutartį ir visos procedūros buvo gerbiamos, – paklaustas, ką institucijoje veikia Vladimiro Putino spaudos atstovo duktė, aiškino A.Chauprade’as. – Jelizaveta – stažuotoja, kuri Prancūzijoje studijuoja teisę ir tarptautinius santykius. Visa ši kritika – ne kas kita kaip sąmokslinė rusofobija!“

21 metų J.Peskova, V.Putino spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo duktė, pradėjo praktiką kaip A.Chauprade’o stažuotoja praėjusių metų lapkritį, o ją baigs šių metų balandį.

A.Chauprade’as priklauso ES ir Rusijos parlamentinio bendradarbiavimo delegacijai, bet politikas tvirtina, kad J.Peskova nedirba su jokiais jos gimtinei aktualiais klausimais, nedalyvauja delegacijos diskusijose už uždarų durų.

J.Peskova yra atsakinga už ES santykius su Senegalu ir Maroku ir gauna maždaug tūkstančio eurų mėnesinį atlyginimą.

Paklaustas apie savo dukters stažuotę ir dėl jos kilusį skandalą vakar D.Peskovas nedaugžodžiavo: „Tai yra klausimas apie eilinę studentę eilinėje praktikos vietoje.“

„Kremliaus atstovo duktė nėra šiaip eilinis žmogus. Aš nustebau, kad tai patvirtino Europos Parlamento personalo padalinys“, – sakė europarlamentarė Christine Revault iš Prancūzijos.

Jelizaveta, kuri visiems prisistato kaip Liza, jau kelerius metus gyvena Paryžiuje.

Mergina labai populiari socialiniuose tinkluose – turi 79 tūkst. sekėjų instagrame.

V.Putino atstovo duktė niekada nesislapstė nuo politikos. 2014 metais, vos Rusija atplėšė Krymą nuo Ukrainos, mergina nuvyko pasisvečiuoti į pusiasalį. Beje, jos praktikos vadovas A.Chauprade’as ir pats yra sakęs: „Niekada neslėpiau, kad laikau Krymą istoriškai rusišku.“

Parengta pagal AP, „Radio Free Europe“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.