Kinijoje paleidimo iš kalėjimo dieną dingo garsus žmogaus teisių gynėjas

Kinijoje ketvirtadienį, savo paleidimo iš kalėjimo dieną, dingo garsus žmogaus teisių advokatas, kurį, kaip pranešama, išsivežė nežinomi asmenys.

 Jiang Tianyongas atliko dvejų metų įkalinimo bausmę už nusikaltimus prieš valstybę. <br> AP nuotr.
 Jiang Tianyongas atliko dvejų metų įkalinimo bausmę už nusikaltimus prieš valstybę. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 11:03 AM

Jiang Tianyongas, kuris gynė tokius politiškai neparankius klientus kaip aklas aktyvistas Chen Guangchengas ir uždraustos dvasinės grupės „Falun Gong“ nariai, atliko dvejų metų įkalinimo bausmę už nusikaltimus prieš valstybę.

Tačiau šalininkams, atvykusiems prie jo kalėjimo centrinėje Henano provincijoje, buvo pasakyta, kad nežinomi asmenys jau išsivežė Jiang Tianyongą, pranešė jo žmona Jin Bianling.

„Jis jau atliko savo bausmę, tad turėtų būti laisvas. Ar Kinijos įstatymai tik popiergalis?“ – sakė ji telefonu iš Los Andželo, kur gyvena su 16-mete dukra.

Jiang Tianyongo sesuo ir tėvas taip pat dingo – trečiadienį po pietų, kai valstybės saugumo agentai turėjo nulydėti juos į kalėjimą, sakė Jin Bianling.

Kinija vis dažniau įvairiais neteisiniais būdais, be deramų procedūrų ir papildomų kaltinimų sulaiko disidentus, net jiems atlikus savo bausmes.

Jiang Tianyongas 2017 metais buvo nuteistas dvejus metus kalėti už ardomąją veiklą. Tokie aptakūs kaltinimai šalyje dažnai pateikiami žmogaus teisių gynėjams.

Prokurorai kaltino Jiang Tianyongą socialinės žiniasklaidos platformose šmeižiant vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.