Gdanske nužudyto mero įpėdine išrinkta jo pavaduotoja

Lenkijos Gdansko miesto gyventojai per papildomą balsavimą nužudyto miesto mero Pawelo Adamowicziaus įpėdine išrinko jo pavaduotoją, pirmadienį pranešė miesto rinkimų komisija.

 39 metų teisininkė Aleksandra Dulkiewicz tapo pirmąja moterimi, išrinkta į šio šiaurinio miesto mero postą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 39 metų teisininkė Aleksandra Dulkiewicz tapo pirmąja moterimi, išrinkta į šio šiaurinio miesto mero postą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-04 14:10

39 metų teisininkė Aleksandra Dulkiewicz tapo pirmąja moterimi, išrinkta į šio šiaurinio miesto mero postą.

Rinkimų komisija pranešė, kad už ją sekmadienį balsavo daugiau kaip 82 proc. rinkėjų. Mero pareigas ji ėjo nuo P. Adamowicziaus mirties sausio 14-ąją.

Dieną prieš tai meras buvo subadytas tiesiog scenoje per labdaros renginį. Po to užpuolikas pačiupo mikrofoną ir pareiškė, kad tai kerštas opozicinei politinei partijai, kuriai P. Adamowiczius kažkada priklausė. Šiuo metu įtariamasis laukia teismo.

P. Adamowicziaus nužudymas paskatino raginimus siekti politinio susitaikymo, bet taip pat išprovokavo kritiką Lenkijos konservatyviai valdančiajai partijai.

A. Dulkiewicz žadėjo mero poste tęsti P. Adamowicziaus darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.