Vokietijoje sodininkas prieš žūtį galėjo paspęsti mirtinus spąstus kitiems žmonėms

Vokietijos policija sunerimusi – prieš savaitę viename šalies miestelyje žuvęs sodininkas prieš mirtį galėjo padėti sprogmenis kitų žmonių namuose arba kieme. Dėl vyro kaltės jau yra nukentėjusių.

Dėl B.Graumanno padėtų sprogmenų vienas žmogus žuvo, du sužeisti.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Dėl B.Graumanno padėtų sprogmenų vienas žmogus žuvo, du sužeisti.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 2:41 PM

59-erių Bernhardas Graumannas buvo rastas negyvas prieš savaitę. Tačiau Vokietijos policija baiminasi, kad prieš žūtį jis galėjo paspęsti mirtinus spąstus kitiems žmonėms. Mažame miestelyje vakarinėje Vokietijos dalyje gyvenęs vyras dirbo sodininku, tačiau, atrodo, turėjo ir tamsiąją gyvenimo pusę, rašo BBC.

Vokietijos pareigūnai mano, kad B.Graumannas yra atsakingas už du incidentus su sprogmenimis, per kuriuos nukentėjo žmonės. Prieš savaitę šalia esančiame miestelyje nuo kieme padėto sprogmens žuvo 64-erių gydytojas.

Dar du žmonės buvo sužeisti savo namuose dėl į židinį padėto sprogstamojo įtaiso. Per šį incidentą nukentėjo mažametė mergaitė ir jos motina. Jos abi buvo nuvežtos į ligoninę, tačiau jų gyvybei pavojus negresia.

Dabar Vokietijos pareigūnai perspėjo visus, turėjusius kokių nors ryšių su B.Graumannu, kad būtų atsargūs ir kreiptųsi į pareigūnus – nusikaltėlis galėjo padėti daugiau sprogmenų kitų žmonių namuose ar kiemuose.

„Kriminalistų tyrimas rodo, kad dėl abiejų sprogimų įtarimai krinta ant B.Graumanno“, – tikino pareigūnai.

Atlikus kratą įtariamojo namuose buvo rasta sprogstamųjų medžiagų, parako. Tokie radiniai policijos įtarimus tik sustiprino.

Maža to, paaiškėjo, jog B.Graumannas priklausė viduramžių tradicijas puoselėjančiai asociacijai, kurioje, be kita ko, buvo atkuriami senoviniai šautuvai, kuriuose naudojamas parakas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.