Ligoninėje mirė 11 naujagimių: įtaria apsinuodijimą senu mišinuku

Tuniso sveikatos apsaugos ministras atsistatydino dėl 11 naujagimių staigios mirties vienuose valstybiniuose gimdymo namuose, šalyje sukėlusios pasipiktinimą, vėlai šeštadienį pranešė vyriausybė.

Per dvi dienas vienoje Tuniso ligoninėje mirė 11 naujagimių.<br>123rf nuotr.
Per dvi dienas vienoje Tuniso ligoninėje mirė 11 naujagimių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2019, 1:55 PM, atnaujinta Mar 11, 2019, 6:51 AM

Premjeras Youssefas Chahedas priėmė ministro Abderraoufo Cherifo atsistatydinimą, sakoma vyriausybės vadovo biuro „Facebook“ žinutėje.

„Atsakingieji už bet kokį aplaidumą bus patraukti teisinėn atsakomybėn“, – pareiškė premjeras, šeštadienį vakare apsilankęs minėtuose gimdymo namuose sostinėje.

Autoritetingas dienraštis „Essafa“ sekmadienį reiškė pasipiktinimą ir tvirtino, kad kūdikių mirtys prilygsta „valstybės nusikaltimui“.

Viena medikų asociacija nurodė, kad kūdikiai galėjo mirti apsinuodiję sugedusiu maistu.

Vienuolika mažylių nuo ketvirtadienio iki penktadienio mirė Rabtos klinikoje Tuniso mieste. Šie gimdymo namai yra didelio sostinės medicinos centro dalis.

Valdžia pradėjo kelis tyrimus: Sveikatos apsaugos ministerija aiškinasi gydymo ir higienos sąlygas, taip pat tiria, kaip buvo tvarkoma ligoninės vaistinė.

Prokuratūra dėl naujagimių mirties taip pat pradėjo teisinį tyrimą.

Tuniso pediatrijos draugijos pranešime, paskelbtame per feisbuką, sakoma, kad „vykdomo tyrimo elementai“ rodo, jog vaikai galėjo mirti nuo ūmios žarnyno infekcijos, sukeltos sugedusių pieno mišinių.

Asociacija paragino valdžią „nušviesti“ padėtį ir pasmerkė „netinkamas sąlygas, kuriomis dirba sveikatos apsaugos profesionalai“.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime sakoma, kad „buvo imtasi prevencinių priemonių ir gydymo, siekiant išvengti tolesnių aukų, taip pat užtikrinti kitų kūdikių sveikatą šiuose gimdymo namuose“.

Nepriklausomas Tuniso ekonominių ir socialinių teisių forumas ragino sveikatos apsaugos ministrą dėl šio incidento atsistatydinti.

Valstybinė sveikatos apsaugos sistema, anksčiau buvusi Tuniso pasididžiavimas, pastaruoju metu išgyveno nuosmukį dėl vadybos ir finansinių problemų, pabloginusių paslaugų kokybę ir lėmusių vaistų stygių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.