Scenos dievukams – juodos dienos: drebina sekso skandalai

Dviem Pietų Korėjos scenos dievukams – juodos dienos. Įsipainioję į sąvadavimo ir pornografijos skandalus dainininkai Seungri ir Jung Joon-youngas pranešė stabdantys savo karjerą.

Seungri neigia vadovavęs prostitucijos tinklui, bet dėl skandalo nutraukė savo muzikinę karjerą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Seungri neigia vadovavęs prostitucijos tinklui, bet dėl skandalo nutraukė savo muzikinę karjerą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 8:51 AM

Pietų Korėjos popmuzika, arba K-pop, – tikras kultūrinis fenomenas, o žymiausi jos atlikėjai turi milijonus gerbėjų ne tik savo šalyje, bet ir už jos ribų. Tačiau pastarosiomis dienomis šalies muzikos industriją vienas po kito supurtė du sekso skandalai.

Vaikinų grupės „Big Bang“ narys Seungri dėl savo stiliaus ir prašmatnaus gyvenimo pomėgio pelnė Korėjos Didžiojo Getsbio pravardę. Bet dabar 28 metų vaikino ateitis atrodo niūrokai: jam iškelti kaltinimai sąvadavimu.

Seungri, kurio tikras vardas – Lee Seung-hyunas, įtariamas įkūręs prostitucijos tinklą, kurio paslaugomis madingiausiuose Seulo naktiniuose klubuose naudojosi turtingi šalies verslininkai ir investuotojai iš užsienio.

Vaikinas šiuos kaltinimus neigia, bet, nenorėdamas dar labiau pakenkti savo grupės reputacijai ir leidybos kompanijos „YG Entetainment“ interesams, pranešė nutraukiantis muzikinę karjerą.

Prostitucija Pietų Korėjoje yra nelegali, tad jei būtų pripažintas kaltu, Seungri grėstų iki 3 metų kalėjimo bausmė.

„Būtų geriau, jeigu aš šiuo metu pasitraukčiau iš pramogų scenos. Kadangi šis skandalas per didelis, nusprendžiau baigti karjerą.

Kalbant apie vykstantį tyrimą, rimtai to imsiuosi, kad įrodyčiau savo nekaltumą dėl visų kaltinimų“, – paskelbė jis savo „Instagram“ paskyroje.

Tačiau jau kitą dieną po kaltinimų Seungri K-pop pasaulį supurtė dar vienas skandalas: paaiškėjo, kad dainininkas ir televizijos žvaigždė Jung Joon-youngas slapta filmavo, kaip užsiima seksu su moterimis, o vaizdo įrašais be jų sutikimo dalijosi internete.

Trisdešimtmetis šių kaltinimų neneigė.

„Pripažįstu visus savo nusikaltimus. Filmavau moteris be jų sutikimo ir dalijausi įrašais virtualiame pokalbių kambaryje.

Tai darydamas nejaučiau didelės kaltės“, – išplatintame pranešime teigė Jung Joon-youngas.

„Pirmiausia klaupiuosi ant kelių, kad atsiprašyčiau moterų, kurios užfiksuotos vaizdo įrašuose, ir tų, kuriuos nuliūdino ir nuvylė šis sukrečiantis įvykis“, – atgailavo dainininkas.

Antradienio vakarą policija jam pateikė kaltinimus neteisėtu filmavimu ir vaizdinės medžiagos skelbimu.

Slapta padaryti seksualinio pobūdžio vaizdo įrašai, kurie dažnai atsiduria internete, Pietų Korėjoje pasiekė epideminį mastą.

Praėjusią vasarą Seule dešimtys tūkstančių moterų dalyvavo demonstracijoje, jos reikalavo policijos imtis griežtesnių priemonių prieš pažeidėjus.

Parengta pagal „The Guardian“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.