J. Boltonas perspėjo dėl užsienio karinio kišimosi Venesueloje

JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas pirmadienį perspėjo, kad Vašingtonas „netoleruos“ užsienio karinio kišimosi į Vakarų pusrutulio reikalus, aiškiai turėdamas omenyje Rusijos kariškių atvykimą į krizės krečiamą Venesuelą.

 Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę krovinių ir karių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę krovinių ir karių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 11:58 AM, atnaujinta Mar 26, 2019, 12:34 PM

„Jungtinės Valstijos netoleruos priešiškų karinių galimybių kišimosi į Vakarų pusrutulio bendrus demokratijos, saugumo ir įstatymų viršenybės siekius. Venesuelos kariuomenė turi palaikyti Venesuelos žmones“, – sakoma J. Boltono „Twitter“ žinutėje.

Pareigūnas pridūrė, kad Jungtinės Valstijos „siunčia maisto ir vaistų, kad padėtų Venesuelos žmonėms. Užuot siuntusi branduolinius ginklus galinčius nešti bombonešius ir specialiąsias pajėgas korumpuotam diktatoriui paremti, Rusija turėtų dirbti su tarptautine bendruomene, kad palaikytų Venesuelos žmones.“

Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę krovinių ir karių.

Nepriklausomas žurnalistas Javieras Mayorca šeštadienio vakarą pranešė, kad į Venesuelą atskrido du Rusijos kariniai lėktuvai – „Antonov An-124“ ir mažesnis orlaivis.

Anot jo, Venesueloje išsilaipino maždaug šimtas rusų karių, įskaitant Rusijos ginkluotųjų pajėgų Mobilizacijos direktorato vadą generolą Vasilijų Tonkoškurovą.

Amerikos šalių organizacija (OAS) pirmadienį irgi pasmerkė Rusijos karių buvimą Venesueloje.

„Neleistina, kad užsienio vyriausybė vykdytų karinio bendradarbiavimo programas su valdžią uzurpuojančiu režimu... taip pat keliančiu taikai ir saugumui (Vakarų) pusrutulyje“, – sakoma OAS pranešime.

OAS nepripažįsta Venesuelos prezidento Nicolas Maduro vyriausybės ir laikinuoju šalies vadovu laiko opozicijos lyderį Juaną Guaido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.