Rusijos FSB skelbia sulaikiusi Kryme 20 islamistų

Maskvos aneksuotame Kryme buvo sulaikyti 20 uždrausto islamistų judėjimo „Hizb ut Tahrir“ (Išvadavimo partijos) šalininkų, trečiadienį paskelbė Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB).

 Maskvos aneksuotame Kryme buvo sulaikyti 20 uždrausto islamistų judėjimo „Hizb ut Tahrir“ (Išvadavimo partijos) šalininkų, trečiadienį paskelbė Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB).<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Maskvos aneksuotame Kryme buvo sulaikyti 20 uždrausto islamistų judėjimo „Hizb ut Tahrir“ (Išvadavimo partijos) šalininkų, trečiadienį paskelbė Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB).<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 3:36 PM

„Per specialiąją operaciją Krymo respublikoje buvo nutraukta tarptautinės teroristinės organizacijos „Hizb ut Tahrir“ struktūros veikla. Buvo sulaikyti 20 žmonių, tarp jų vadeivos ir eiliniai nariai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė FSB atstovai.

„Nustatyta, kad struktūros nariai vykdė antikonstitucinę veiklą, grindžiamą vadinamojo „pasaulinio kalifato“ kūrimo, pasaulietiškos visuomenės institucijų ardymo doktrina, nukreipta į dabartinės valdžios nuvertimą smurtu“, – pridūrė jie.

FSB teigimu, ši grupė skleidė tarp pusiasalio gyventojų „teroristinę ideologiją, verbavo Krymo musulmonus“.

Sulaikant įtariamus teroristus buvo konfiskuota daug „Hizb ut Tahrir“ propagandinės medžiagos ir jų naudotų ryšio priemonių bei informacijos laikmenų.

Tuo metu Ukrainos žmogaus teisių kontrolierė Liudmyla Denisova informavo, kad Simferopolyje buvo surengtos kratos, per kurias buvo suimti keliolika Krymo totorių.

„Iki 11 val. 25 min. (10 val. 25 min. Lietuvos laiku) į (areštinę) buvo nugabenti 16 Krymo totorių“, – parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu išreiškė susirūpinimą dėl areštų, teigdama, kad prisidengiant kova su terorizmu aneksuotame pusiasalyje dažnai „fabrikuojamos bylos“ Krymo tororių aktyvistams.

„Šiandienos įvykiai gali tapti naujos Krymo totorių baudžiamojo persekiojimo bangos pradžia“, – pareiškė ukrainiečių URM ir paragino tarptautinę bendruomenę sugriežtinti Rusijai paskelbtas sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.