N. Maduro režimas atėmė iš J. Guaido teisę 15 metų dirbti valstybės tarnyboje

Venesuelos vyriausiojo auditoriaus biuras ketvirtadienį pranešė, kad iš opozicijos lyderio, Nacionalinio Susirinkimo pirmininko Juano Guaido atimta teisė 15 metų dirbti valstybės tarnyboje.

Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro visaip bando užtildyti savo oponentą Juaną Guaido (nuotr.).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro visaip bando užtildyti savo oponentą Juaną Guaido (nuotr.).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro (nuotr.) visaip bando užtildyti savo oponentą Juaną Guaido.<br>AP nuotr.
Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro (nuotr.) visaip bando užtildyti savo oponentą Juaną Guaido.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2019, 8:20 AM, atnaujinta Mar 29, 2019, 8:23 AM

Šis žingsnis, apie kurį per valstybinę televiziją pranešė vyriausiasis auditorius Elvis Amoroso, yra dar vienas prezidento Nicolaso Maduro režimo bandymas užtildyti savo politinį priešininką J.Guaido, kurį laikinuoju Venesuelos prezidentu pripažįsta JAV ir dar 50 šalių.

Pasak E.Amoroso, jo vadovaujama institucija nusprendė „įstatymo numatytam maksimaliam laikotarpiui uždrausti šiam piliečiui (Juanui Guaido) būti renkamam į viešąsias pareigas“.

J.Guaido savo ruožtu pareiškė, kad šis sprendimas yra negaliojantis.

„Jis (E. Amoroso) – ne vyriausiasis auditorius... Legitimus kongresas yra vienintelis, turintis teisę paskirti vyriausiąjį auditorių“, – teigė J.Guaido.

Opozicijos kontroliuojamas Nacionalinis Susirinkimas – vienus rūmus turintis Venesuelos parlamentas – yra vienintelė N.Maduro nekontroliuojama institucija.

Šalies Aukščiausiasis Teismas ir užpernai N.Maduro įsteigta lygiagrečiai veikianti teisėkūros struktūra nuolat priima sprendimus, atšaukiančius vyriausybei nepalankius Nacionalinio Susirinkimo sprendimus.

Nacionalinis Susirinkimas savo ruožtu dažnai ignoruoja ar panaikina, delegatų teigimu, „neteisėto“ režimo sprendimus bei tvirtina, kad J. Guaido, remiantis konstitucija, yra tikrasis valstybės vadovas.

Nors N.Maduro vyriausybė paiso neigiamomis pasekmėmis grasinančio Vašingtono perspėjimo nesuimti J.Guaido, opozicijos lyderio štabo vadovas praėjusią savaitę buvo apkaltintas „terorizmu“ ir uždarytas į areštinę.

N.Maduro taip pat kaltina J.Guiado ir opoziciją surengus „teroro aktų“, dėl kurių didelė dalis Venesuelos šią savaitę trims dienoms buvo likusi be elektros tiekimo. Ketvirtadienį, panašu, jis buvo atnaujintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.