Čekija išdavė Austrijai du irakiečius, įtariamus dėl atakų prieš traukinius

Čekijos policija trečiadienį paskelbė išdavusi Austrijai irakiečius vyrą ir moterį, įtariamus dalyvavimu 2018 metų atakose prieš traukinius Vokietijoje.

Čekijos policija trečiadienį paskelbė išdavusi Austrijai irakiečius vyrą ir moterį, įtariamus dalyvavimu 2018 metų atakose prieš traukinius Vokietijoje.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Čekijos policija trečiadienį paskelbė išdavusi Austrijai irakiečius vyrą ir moterį, įtariamus dalyvavimu 2018 metų atakose prieš traukinius Vokietijoje.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-03 18:19, atnaujinta 2019-04-03 18:25

30 metų vyras ir 27 metų moteris prieš savaitę buvo sulaikyti Prahos oro uoste, netrukus po to, kai Vienoje buvo areštuotas įtariamas 42 metų irakietis.

„Jie antradienį buvo nuvežti prie sienos ir perduoti austrų palydai“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė Hana Rubašova.

Pora praėjusią savaitę, Austrijai išdavus arešto orderius, sutiko su ekstradicija.

Minimi trys irakiečiai yra įtariami dėl praėjusių metų spalio atakos, kai tarp Pietų Vokietijos miestų Miuncheno ir Niurnbergo skersai bėgių buvo ištemptas plieninis lynas, apgadinęs vieno traukinio priekinį stiklą.

Panašus atvejis buvo ir gruodžio mėnesį netoli Berlyno. Tuomet buvo apgadinta elektros linija virš bėgių. Jokie žmonės per abu incidentus nenukentėjo.

Vienos prokurorai sakė, kad aukų nebuvo tik dėl išpuolio organizatorių techninės klaidos, ir pridūrė, kad arabiški užrašai bei „Islamo valstybės“ (IV) vėliava netoli nusikaltimų vietų rodė teroristinį jų motyvą.

Bendradarbiaujant su vokiečių policija Vienoje sulaikytas vyras pripažino dalyvavęs abiejuose incidentuose, bet neigė bet kokius teroristinius motyvus, dėl kurių gali grėsti įkalinimas iki gyvos galvos.

Austrijos žiniasklaida pranešė, kad šis penkis vaikus turintis irakietis dirbo vienoje saugumo kompanijoje, galinčioje patekti į futbolo stadionus.

Vokietijoje galioja padidinta saugumo parengtis po kelių pastaraisiais metais įvykdytų džihadistų atakų.

Daugiausiai gyvybių pareikalavo 2016-ųjų ataka, kurią įvykdė 23 metų tunisietis Anisas Amri. Jo vairuotam sunkvežimiui įsirėžus į kalėdinę mugę Berlyne, žuvo 12 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?