Jungtinės Karalystės jaunesnysis „Brexit“ ministras atsistatydina dėl atidėliojamo išstojimo

Didžiosios Britanijos „Brexit“ jaunesnysis ministras Chrisas Heatonas-Harrisas (Krisas Hitonas-Harisas) tapo antru vyriausybės nariu, atsistatydinusiu trečiadienį po premjerės Theresos May pareiškimo, kad ji prašys dar kartą atidėti išstojimą iš Europos Sąjungos ir sieks kompromiso su Leiboristų partija.

Chrisas Heatonas-Harrisas (kairėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Chrisas Heatonas-Harrisas (kairėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 6:53 PM, atnaujinta Apr 3, 2019, 8:11 PM

Savo pareiškime premjerei Ch. Haetonas-Harrisas nurodė, kad būtų norėjęs, jog Britanija pasitrauktų iš Europos Sąjungos anksčiau nustatytą kovo 29-ąją.

„Tiesiog nebegaliu palaikyti naujo pratęsimo“, – pridūrė jis.

Ch. Heatonas-Harrisas, atsakingas už pasiruošimus galimam išstojimui be sutarties, sakė, kad Britanija „išstojusi be sutarties turėtų greitai įveikti betarpiškas problemas ir toliau klestėti“.

Pasak jo, Th. May pareiškimas rodo, kad premjerė nenori, jog Jungtinė Karalystė paliktų ES be derybomis pasiektos sutarties.

„Akivaizdu, kad dėl to mano darbas vyriausybėje nereikalingas“, – pridūrė ministras.

Th. surengė derybas su pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderiu Jeremy Corbynu, siekdama rasti kompromisą dėl „Brexit“. Šis žingsnis sukėlė Th. May Konservatorių partijos griežtosios linijos „Brexit“ šalininkų įtūžį.

Jaunesnysi Velso reikalų ministras Nigelas Adamsas anksčiau atsistatydino protestuodamas prieš, anot jo, Th. May padarytas „pragaištingas klaidas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.