Taivane avariniu būdu tūpė bendrovės „Cathay Dragon“ laineris

Kinijos oro bendrovės „Cathay Dragon“ lėktuvas, pirmadienį pakilęs skristi iš Taivano į Honkongą, buvo priverstas sugrįžti ir nusileisti avariniu režimu dėl „techninio gedimo“, pranešė kompanija.

 Kinijos oro bendrovės „Cathay Dragon“ lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kinijos oro bendrovės „Cathay Dragon“ lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2019, 11:07 AM

„Cathay Dragon“ patronuojanti bendrovė „Cathay Pacific“ nurodė, kad reiso KA451 lėktuvas, pakilęs iš Gaosiongo, neilgai trukus „apsigręžė ore“ ir saugiai nusileido šio Taivano pietinio miesto oro uoste.

Taivano civilinės aeronautikos administracijos (CAA) vienas pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad incidento priežastis buvo „vieno iš variklių techninis gedimas“. Jis paneigė Taivano žiniasklaidos pranešimus, kad laineris susidūrė su paukščiu.

Pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, nes jis nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida, pridūrė, kad incidentas tiriamas.

Honkongo dienraštis „Apple Daily“ citavo vietos aviacijos pareigūnus, sakiusius, kad kylant iš lėktuvo dešiniojo variklio pradėjo veržtis dūmai. Pasak jų, vietos gyventojai sakė girdėję garsą, panašų į sprogimo.

Tačiau „Cathay Pacific“ pareiškė, kad lėktuvui, įgulai ir 317 keleivių „jokiu metu“ pavojus negrėsė.

„Nebuvo jokių lėktuvo variklio gaisro požymių, bet buvo pranešta apie techninį gedimą, garsų triukšmą ir kibirkštis, lėkusias iš variklio išmetamosios tūtos, kol variklis buvo išjungtas, vadovaujantis operacijų procedūromis“, – „Cathay“ informavo AFP.

Bendrovė nurodė, kad incidentas ištiko lėktuvą „Airbus A330“ ir kad šiuo metu dedamos pastangos išskraidinti keleivius kitais reisais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.