Delyje hospitalizuotas Dalai Lama „jaučiasi daug geriau“

Tibetiečių budistų dvasinis lyderis Dalai Lama buvo paguldytas į vieną ligoninę Naujajame Delyje, bet „jaučiasi daug geriau“ ir turėtų būti greitai išrašytas, trečiadienį pranešė vienas jo artimas padėjėjas.

 Viena Naujojo Delio ligoninė antradienį atliko sveikatos patikrinimą tibetiečių dvasiniam lyderiui Dalai Lamai, pasiskundusiam skausmais krūtinėje, bet vienas jo padėjėjas sakė, kad Nobelio taikos premijos laureato būklė stabili.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Viena Naujojo Delio ligoninė antradienį atliko sveikatos patikrinimą tibetiečių dvasiniam lyderiui Dalai Lamai, pasiskundusiam skausmais krūtinėje, bet vienas jo padėjėjas sakė, kad Nobelio taikos premijos laureato būklė stabili.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 8:13 AM, atnaujinta Apr 10, 2019, 11:42 AM

„Jo Šventenybė jaučiasi daug geriau, bet tebėra gydomas ligoninėje. Tikimės, kad po kelių dienų jis bus išrašytas“, – naujienų agentūrai sakė Dalai Lamos asmeninis atstovas Tenzinas Taklha.

Kitas padėjėjas sakė AFP, jog 83 metų Nobelio taikos premijos laureatas dėl „lengvo kosulio“ anksti antradienį išskrido į Naująjį Delį, kad apsilankytų pas gydytoją ligoninėje „Max Healthcare“.

„Gydytojas sakė, kad nėra ko nerimauti. Tai nėra labai rimta“, – Dalai Lamos atstovas JAV Ngodupas Tseringas. – Jis kelias dienas pailsės.“

Kangros policijos vyresnysis inspektorius Santoshas Patialas sakė laikraščiui „The Indian Express“, kad Dalai Lama, po pabėgimo iš Tibeto jau apie 60 metų gyvenantis Indijos šiauriniame Dharamšalos mieste, antradienį į Delį išskrido įprastu reisu ir nebuvo specialiai išskraidintas.

„Max Healthcare“ atstovė Delyje sakė, kad ligoninė negali komentuoti Dalai Lamos būklės dėl pacientų konfidencialumo taisyklių.

Nors tremtyje gyvenantis lyderis tebėra labai populiarus lektorius, jis pastaruoju metu mažiau keliavo po pasaulį ir nuo 2016 metų nėra susitikęs su jokiu pasaulio lyderiu. Vyriausybės taip pat vengė kviestis Dalai Lamą, baimindamosi užrūstinti Pekiną.

Kinijai faktiškai eliminavus bet kokį organizuotą pasipriešinimą savo valdymui Tibete, Dalai Lama stengėsi užkirsti kelią Pekinui paskelbti jo reinkarnuotą įpėdinį. 2011 metais jis netgi pareiškė, kad galbūt bus paskutinysis Dalai Lama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.