Danijos karalienė dalyvaus naujų pandų namų atidaryme Kopenhagos zoologijos sode

Danijos karalienė Margrethe trečiadienį dalyvaus naujų pandų namų atidaryme Kopenhagos zoologijos sode, kur apsigyvens „pandų diplomatiją“ tęsiančios Kinijos paskolintų pandų porelė.

 Dešimtmečius „pandų diplomatija“ garsėjanti Kinija savo nacionaline vertybe laikomų gyvūnų pernai paskolino Suomijai ir Vokietijai. <br> Imago/Scanpix nuotr.
 Dešimtmečius „pandų diplomatija“ garsėjanti Kinija savo nacionaline vertybe laikomų gyvūnų pernai paskolino Suomijai ir Vokietijai. <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 3:03 PM

Kinijos ambasadorius Danijoje Deng Yingas pavadino praėjusią savaitę šalį pasiekusią pandų porelę – patinėlį Xing Er ir patelę Mao Sun – „Kinijos nacionalinėmis vertybėmis ir taikos simboliu“.

Šie nykstantys gyvūnai bus apgyvendinti naujai pastatytuose 160 mln. kronų (21,5 mln. eurų) atsiėjusiuose Pandų namuose, kuriuos suprojektavo garsus danų architektas.

Karalienė apie naujų pandų namų atidarymą paskelbs vėliau trečiadienį, o nuo ketvirtadienio lankytojai jau galės apžiūrėti naujuosius zoologijos sodo gyventojus.

Dešimtmečius „pandų diplomatija“ garsėjanti Kinija savo nacionaline vertybe laikomų gyvūnų pernai paskolino Suomijai ir Vokietijai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.