Maroke 10 metų kalėti nuteistas terorizmu apkaltintas šveicaras

Maroko teismas 10 metų kalėti nuteisė Šveicarijos pilietį, areštuotą dėl dviejų keliautojų iš Skandinavijos nužudymo ir apkaltintą terorizmu, penktadienį paskelbė jo advokatas.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 8:10 PM, atnaujinta Apr 12, 2019, 8:11 PM

Pasak Kahlilio Idrisso (Kahlilio Idriso), 33 metų kaltinamasis Nicolas P. (Nikolas P.) ketvirtadienį buvo nuteistas Salės mieste netoli sostinės Rabato, byloje, nesusijusioje su dviejų turisčių nužudymu.

Tarp daugiau nei 20 žmonių, areštuotų po to, kai gruodžio 17 dieną Aukštojo Atlaso kalnuose į pietus nuo Marakešo buvo rasti 24-erių danės Louisos Vesterager Jespersen (Luisos Vesterager Jespersen) ir 28-erių norvegės Maren Ueland (Maren Iuland) lavonai nukirstomis galvomis, buvo vienas Šveicarijos ir Ispanijos pilietybes turintis vyras.

Nicolas P. buvo areštuotas sausio mėnesį, dėl kontaktų su šiuo Šveicarijos ir Ispanijos piliečiu ir savo tėvynainiais, turinčiais ryšių su Sirija, sakė K. Idrissas.

Pasak jo, Nicolas P. buvo pripažintas kaltu dėl „teroristinės grupuotės suformavimo“.

Advokatas sakė pateikęs apeliaciją, kuri grindžiama tuo, kad jo klientas pasirašė policijos ataskaitą arabų kalba jos neperskaitęs.

Kaltinamasis teismui sakė, kad Šveicarijos slaptosios tarnybos jam mokėjo už kontaktų su įtariamais šveicarų teroristais užmezgimą.

Maroko pareigūnai teigia, kad keturi pagrindiniai įtariamieji turisčių nužudymo byloje prijautė džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), bet neturėjo tiesioginių kontaktų su jo nariais Irake ar Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.