Netikėta visą pasaulį sukrėtusio nužudymo atomazga: latvės žudikai – laisvėje

Apsvaiginta narkotikais, išprievartauta ir žiauriai nužudyta – toks negailestingas likimas Indijoje ištiko 33 metų keliautoją latvę Lygą. Nors policija teigė suradusi moters žudikus, teismas juos paleido į laisvę.

Kol L.Skruomanės kūnas dar nebuvo rastas, jos sesuo Ilzė ir dingusiosios vaikinas A.Jordanas dalijo skrajutes ir siūlė atlygį už suteiktą naudingą informaciją.<br> lrytas.lt koliažas.
Kol L.Skruomanės kūnas dar nebuvo rastas, jos sesuo Ilzė ir dingusiosios vaikinas A.Jordanas dalijo skrajutes ir siūlė atlygį už suteiktą naudingą informaciją.<br> lrytas.lt koliažas.
Kol L.Skruomanės kūnas dar nebuvo rastas, jos sesuo Ilzė ir dingusiosios vaikinas A.Jordanas dalijo skrajutes ir siūlė atlygį už suteiktą naudingą informaciją.
Kol L.Skruomanės kūnas dar nebuvo rastas, jos sesuo Ilzė ir dingusiosios vaikinas A.Jordanas dalijo skrajutes ir siūlė atlygį už suteiktą naudingą informaciją.
Latvė Indijoje dingo pernai kovo 14 d.
Latvė Indijoje dingo pernai kovo 14 d.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2019, 6:20 AM, atnaujinta May 2, 2019, 8:03 AM

Latvijoje gimusi ir augusi, tačiau Airijoje pastaruoju metu gyvenusi Lyga Skruomanė pernai vasarį su seserimi Ilze išvyko į Indiją, kur ajurvedinės medicinos centre Keralos valstijoje tikėjosi sulaukti pagalbos dėl ją kamavusio potrauminio streso sindromo ir depresijos.

Tačiau kovo 14-ąją Ilzė pasigedo autobusu apylinkių apžiūrėti išvykusios vyresniosios sesers.

Ji nedelsdama kreipėsi į policiją ir išplatino pagalbos prašymą socialiniuose tinkluose, tačiau Lyga taip ir neatsirado.

I.Skruomanė ir dingusiosios vaikinas airis Andrew Jordanas privertė į paieškas įsitraukti net Indijos karinį laivyną ir oro pajėgas, policija suformavo specialią komandą.

Po 40 dienų yrantys L.Skruomanės palaikai buvo rasti mangrovių miške, maždaug 6 km nuo turistų pamėgto Kovalamo paplūdimio. Jai buvo nupjauta galva, o kūnas aukštyn kojomis pakabintas medyje.

DNR tyrimas patvirtino, jog tai tikrai L.Skruomanės lavonas. Medicinos ekspertizė atskleidė, kad mergina patyrė seksualiniam užpuolimui būdingų sužeidimų, o jos mirties priežastis – pasmaugimas.

Policija netrukus sulaikė kelis asmenis, o po atliktų apklausų ir tolesnio tyrimo pernai gegužę pareiškė įtarimus dviem vyrams.

Tik vardus turintys vietos gyventojai Umeshas ir Udayanas, apkaltinti išžaginimu ir pirmojo laipsnio žmogžudyste, prisipažino įvykdę nusikaltimą.

Tačiau praėjusią savaitę, praėjus kiek daugiau negu metams nuo L.Skruomanės mirties, į Indiją nuvykęs A.Jordanas pakraupo: kaltinamieji nepasirodė pirmajame teismo posėdyje.

Pasirodo, anuomet teisėjas paleido juos už užstatą, kol bus paskirta kito posėdžio data, ir įtariami sadistai žudikai ir prievartautojai tiesiog išėjo į laisvę.

„Kodėl jie išvis buvo paleisti už užstatą? Jeigu jie kalti, neabejotinai kelia pavojų kitoms moterims“, – negalėjo suprasti 42 metų A.Jordanas.

„Jei tie vyrai padarė Lygai tai, kuo yra kaltinami, tai jie yra žvėrys ir jiems negalima leisti laisvai vaikščioti gatvėmis“, – kalbėjo vis dar gedintis vyras.

Kadangi kaltinamieji teisme nepasirodė, nauja pirminio posėdžio data nukelta į birželio 12 dieną.

Per jį Umeshui ir Udayanui turėtų būti perskaityti visi jiems pareikšti kaltinimai ir nustatytas tolesnis posėdžių tvarkaraštis.

Dėl šio atidėjimo bylos nagrinėjimas iš esmės gali būti nukeltas net iki kitų metų.

A.Jordanas tvirtino, kad nors lėtas Indijos teisingumo sistemos darbas varo į neviltį, jam pažadėta paspartinti Lygos bylos sprendimą.

Jį ir I.Skruomanę nuo pat pradžių piktino Indijos pareigūnų lėtapėdiškumas ir atsainumas – jie vengė skelbti paiešką ir aiškino, kad po 24 valandų dingusioji sugrįš pati, o kai taip neįvyko, stengėsi įteigti, jog depresija sirgusi moteris veikiausiai pati pasirinko savižudybę.

Artimųjų nepalieka mintis, kad jeigu būtų buvę sureaguota nedelsiant, galbūt pagrobtą ir nukankintą merginą būtų pavykę išgelbėti.

„Stengiuosi neleisti emocijoms paimti viršų, tačiau tie atidėliojimai tiktai parodo, kad iš tikro tai nėra vertinama rimtai.

Mums sakė, kad policija prieš juos turi nenuginčijamų įrodymų, tai kodėl jie buvo paleisti už užstatą? Tai farsas“, – piktinosi nužudytosios vaikinas.

Parengta pagal „The Daily Mail“, „The News Minute“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.