Lenkiją purto paslaptingas sekso skandalas: Seimo pirmininką sugundė nepilnametė prostitutė?

Lenkiją purto paslaptingas sekso skandalas. Savaitraštis „Nie“ apkaltino Seimo pirmininką Mareką Kuchcinskį naudojusis keturiolikametės ukrainietės prostitutės Ruslanos paslaugomis. Politikas tai neigia.

M.Kuchcinskis neigė jam mestus kaltinimus ir padavė „Nie“ redakciją į teismą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuchcinskis neigė jam mestus kaltinimus ir padavė „Nie“ redakciją į teismą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Politikas neigia turėjęs ryšių su prostitutėmis. <br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
 Politikas neigia turėjęs ryšių su prostitutėmis. <br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

May 5, 2019, 6:47 PM

Surinktą kopromituojančią informaciją „Nie“ įteikė Generalinei prokuratūrai, tačiau 64 metų trijų vaikų tėvas, didelį religingumą demonstruojantis M.Kuchcinskis paneigė kaltinimus ir padavė „Nie“ į teismą.

Opozicija teigia, jog valdantieji siekia nuslėpti aferą nuo visuomenės, todėl prokuratūra įslaptino viešnamio darbuotojų parodymus. Pirmas apie aferą visuomenei pranešęs dienraštis „Rzeczpospolita“ tvirtino, kad dviejų ukrainiečių sutenerių įkurtuose elitiniuose viešnamiuose lankėsi vyriausybės nariai, vyskupai, karininkai, saugumiečiai.

Svečiai neįtarė, kad jų linksmybes įamžina slapta kamera.

„Nie“ redaktoriaus pavaduotojas, buvęs seimūnas Andrzejus Rozenekas tvirtino, jog Generalinei prokuratūrai pateikė tokius M.Kuchcinskio kaltės įrodymus, kurių neįmanoma paneigti.

Prabilo saugumo agentas

Apie valdančiųjų politikų linksmybes elitiniuose viešnamiuose Priekarpatės regione pirmas prabilo buvęs Centrinio antikorupcijos biuro (ATB) agentas, teisininkas Wojciechas J. Pastarasis paviešino, jog netoli Žešuvo esančiose pilaitėse net trylika metų nebaudžiamai veikė viešnamiai „Imperium“ ir „Olimp“.

Du ukrainiečiai broliai Aleksejus R. ir Jevgenijus R. per tą laiką atvežė į viešnamius 250 savo tautiečių merginų, dalis jų buvo prostitutėmis paverstos per prievartą, kai kurios jų – nepilnametės.

Lenkijoje suteneriavimas yra baudžiamas, bet minėti broliai veikė nieko nebijodami, nes juos už solidų mokestį globoti apsiėmė du aukšti policijos pareigūnai.

Vienas jų – Priekarpatės regiono policijos ekonominių nusikaltimų skyriaus viršininkas Danielius Š. – iš sutenerių gautus kyšius vežė padėti į Ukrainos banką ir ten pat paslėpė slapta darytus įrašus. Įtakingus klientus policininkas, spėjama, nutarė filmuoti, kad užsitikrintų sau neliečiamybę tuo atveju, jei bus keliama byla dėl suteneriavimo.

Spėjama, kad slapta buvo nufilmuoti keturi tūkstančiai elitinių klientų – politikai, verslininkai, kariškiai, dvasininkai, saugumiečiai.

Įrašas pradingo iš seifo

Priekarpatės regionas nuo seno laikomas valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) bastionu, nes jos atstovai čia nuolat laimi savivaldybių bei Seimo rinkimuose.

Wojciechas J. pareiškė, kad jam pavyko gauti ir ATB vadovybei įteikti M.Kuchcinskį demaskuojantį įrašą. Tačiau šis esą stebuklingu būdu pradingo iš seifo, o ATB vadai vėliau pareiškė, jog tokio įrašo nematė.

„Rzeczpospolita“ teigimu, šioje istorijoje yra daugybė neaiškumų, kurių valdantieji nesugeba paaiškinti. Likvidavus viešnamius jų savininkai ukrainiečiai broliai atsipirko mažomis vienų bei pusantrų metų kalėjimo bausmėmis, nors jiems grėsė dešimteriopai didesnės bausmės už suteneriavimą, prievartinę prostituciją, kyšininkavimą bei nusikalstamos grupuotės subūrimą.

Aferos komentuoti nenori

Be to, paaiškėjo, jog viešnamiams klestint broliams buvo suteikta Lenkijos pilietybė, nors dėl jos įgijimo būtinas slaptųjų tarnybų pritarimas. Paaiškėjo ir tai, kad viešnamiui policijos neliečiamybę už kyšius užtikrinęs bei slaptus įrašus daręs Danielis Š. nebuvo nuteistas ir dirba privačiu detektyvu.

Opozicijai didžiausią nerimą kelia tai, kad viešnamių bei įrašų tyrimas įslaptintas, o valdantieji ir prezidentūra nenori aferos komentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.