Teheranas žada pasinaudoti visomis galimybėmis, kad galėtų toliau eksportuoti naftą

Iranas pasinaudos visais turimais ištekliais, kad Jungtinių Valstijų paskelbtų sankcijų sąlygomis galėtų toliau eksportuoti naftą, pareiškė Irano naftos viceministras.

Pasak Irano viceministro, „žinoma, mes nepardavinėsime po 2,5 mln. barelių per dieną“, kaip tai buvo iki JAV sankcijų paskelbimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak Irano viceministro, „žinoma, mes nepardavinėsime po 2,5 mln. barelių per dieną“, kaip tai buvo iki JAV sankcijų paskelbimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2019, 6:09 PM

„Pasitelkiame visas mūsų šalies galimybes ir parduodame naftą pilkojoje rinkoje“, – pareiškė Amiras Hosseinas Zamaninia, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Ką reiškia „pilkoji“ rinka, jis nepaaiškino, tačiau Iranas anksčiau jau pardavinėjo savo naftą privačioms bendrovėms sumažintomis kainomis, apeidamas sankcijas.

Pasak viceministro, „žinoma, mes nepardavinėsime po 2,5 mln. barelių per dieną“, kaip tai buvo iki JAV sankcijų paskelbimo.

Tačiau jis pažymėjo: „Tai ne kontrabanda. Tai priešinimasis sankcijoms, kurias mes laikome nesąžiningomis ir neteisėtomis.“

Anot jo, vyriausybė šiuo metu rengiasi priimti „rimtą sprendimą“ dėl šalies finansinės ir ekonominės veiklos.

Jungtinių Valstijų sankcijos Irano naftos sektoriui įsigaliojo pernai lapkritį, o šių metų gegužės 2-ąją baigė galioti šių sankcijų išimtys, dėl kurių aštuonios šalys galėjo toliau importuoti Irano „juodąjį auksą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas