Rytų Ukrainoje jau priimami dokumentai Rusijos pasui gauti

Niekieno nepripažintoje Luhansko „liaudies respublikoje“ (LNR) pirmadienį prasidėjo paraiškų Rusijos pilietybei gauti priėmimas.

 Niekieno nepripažintoje Luhansko „liaudies respublikoje“ (LNR) pirmadienį prasidėjo paraiškų Rusijos pilietybei gauti priėmimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Niekieno nepripažintoje Luhansko „liaudies respublikoje“ (LNR) pirmadienį prasidėjo paraiškų Rusijos pilietybei gauti priėmimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 1:00 PM

„Šiandien, gegužės 6 dieną, Luhansko liaudies respublikoje... atsidarė dokumentų priėmimo punktas Rusijos pilietybę norintiems gauti piliečiams“, – žurnalistams pranešė LNR „vidaus reikalų ministro“ pavaduotojas Michailas Paraskejevas.

Jis pažymėjo, kad LNR specialistai taip pat konsultuoja piliečius, neturinčius reikiamų dokumentų.

„Iki 9 val. į konsultacijas užsirašė maždaug 400 žmonių. Šiuo metu įforminti apie 10 žmonių“ pateikti dokumentai, pridūrė pareigūnas.

„Priėmus dokumentus ir piliečiui sumokėjus mokestį bankui, dokumentai centralizuotai bus siunčiami į Rusijos Federacijos Novošachtinsko miestą. Per 90 dienų bus nuspręsta, ar suteikti šiam piliečiui Rusijos pilietybę“, – nurodė jis.

„Nuo gegužės 13 dienos dokumentai bus priimami visuose migracijos tarnybos skyriuose. Tokių skyrių yra iš viso 17“, – informavo M. Paraskejevas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas balandį pasirašė įsaką, leisiantį Rytų Ukrainos gyventojams paprasčiau gauti Rusijos pilietybę. Naujos pasų išdavimo taisyklės galios nepripažintų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ gyventojams – šiuose separatistiniuose regionuose, kurie atsiskyrė nuo Ukrainos 2014 metais ir yra vadovaujami Maskvos remiamų kovotojų, gyvenantys žmonės dabar galės gauti Rusijos pilietybę per tris mėnesius nuo paraiškos pateikimo.

Kijevas ir Vakarai smerkia Kremlių už tokius sprendimus ir kaltina V. Putiną siekiant dar labiau destabilizuoti padėtį Ukrainoje. Tuo metu kritikai Rusijoje tvirtina, kad minėti pakeitimai pakenks jau ir taip šlubuojančiai šalies ekonomikai.

Po to, kai per provakarietišką sukilimą Kijeve buvo nuverstas Kremliaus palaikytas režimas, 2014 metais Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir ėmė remti prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje.

Kai kas Kijeve ir Vakaruose nerimauja, kad Maskvos pasiūlymas išdalinti rusiškus pasus ukrainiečiams gali suteikti Kremliui pateisinimą atsiųsti į Ukrainą savo karių prisidengus pretekstu, kad reikia apginti Rusijos piliečių interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.