ES šalių prezidentai ragina išlaikyti vienybę nepaisant nesutarimų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir 20 kitų Europos Sąjungos (ES) šalių prezidentų ketvirtadienį paragino išlaikyti vienybę bendrijoje, nepaisant pasitaikančių nesutarimų.

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir 20 kitų Europos Sąjungos (ES) šalių prezidentų ketvirtadienį paragino išlaikyti vienybę bendrijoje, nepaisant pasitaikančių nesutarimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir 20 kitų Europos Sąjungos (ES) šalių prezidentų ketvirtadienį paragino išlaikyti vienybę bendrijoje, nepaisant pasitaikančių nesutarimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 8:57 AM

Artėjant Europos Parlamento rinkimams jie pabrėžė, kad ES pastaraisiais mėnesiais susiduria su rimtesniais iššūkiais nei anksčiau, įskaitant diskusijas dėl bendrijos integracijos lygio ar Jungtinės Karalystės pasitraukimo.

„Valstybių narių vyriausybių, vadovų ir piliečių nuomonės šiais klausimais skiriasi. Tačiau visi sutariame, kad Europos integracija ir vienybė yra būtina ir kad norime, jog Europoje ir toliau būtų Sąjunga“, – teigiama paskelbtame kreipimęsi.

Jame rašoma, kad tik tvirta bendruomenė gebės atremti mūsų dienų globalius iššūkius.

„Klimato kaitos, terorizmo, ekonominės globalizacijos ir migracijos padariniai nesibaigia ties valstybių sienomis. Šiuos iššūkius galėsime sėkmingai atremti ir toliau eiti socialinės ir ekonominės sanglaudos bei vystymosi keliu tik dirbdami kartu kaip lygiaverčiai partneriai institucijų lygmeniu“, – sakė ES šalių lyderiai.

Prezidentai tvirtino, kad Europoje gali egzistuoti labai platus nuomonių ir minčių spektras, tačiau negalima grįžti į Europą, kur valstybės tampa varžovėmis, o ne lygiavertėmis partnerėmis.

Jie taip pat paragino žmones balsuoti gegužės pabaigoje vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

Prognozuojama, kad po šių rinkimų europarlamente sustiprės kraštutinių dešiniųjų pozicijos.

ES šalių lyderiai ketvirtadienį Sibiu mieste Rumunijoje diskutuos apie bendrijos ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą