Egipte per reidus nukauta 12 įtariamų džihadistų

Egipte per policijos pirmadienio reidus netoli Kairo buvo nukauta 12 įtariamų džihadistų, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

 Reidai buvo surengti kitą dieną po bombos sprogimo netoli Gizos piramidžių, per kurį buvo sužeista 17 žmonių, tarp jų turistų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Reidai buvo surengti kitą dieną po bombos sprogimo netoli Gizos piramidžių, per kurį buvo sužeista 17 žmonių, tarp jų turistų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2019, 2:26 PM

Reidai buvo surengti kitą dieną po bombos sprogimo netoli Gizos piramidžių, per kurį buvo sužeista 17 žmonių, tarp jų turistų.

Saugumo pajėgos „įvykdė reidą prieš vieną butą Spalio 6-osios rajone, kur buvo gaminami sprogstamieji užtaisai... į pajėgas buvo šaudoma, šios atsakė ir žuvo septyni (žmonės) toje grupėje“, susijusioje su Musulmonų brolija, sakoma ministerijos pareiškime.

Kitas reidas buvo įvykdytas Kairo Šoruko rajone, prieš grupę „Hasm“, kuri yra ginkluotas Musulmonų brolijos padalinys. Ministerija nurodė, kad per šį reidą kilus susišaudymui žuvo penki įtariami džihadistai.

Abiejuose butuose buvo konfiskuota ginklų ir amunicijos, sakoma pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad nacionalinės saugumo tarnybos buvo gavusios informacijos apie „Hasm“ rengiamas atakas.

Pareiškime reidai tiesiogiai nesiejami su sekmadienio ataka, kai pakelės bomba sprogo prie turistinio autobuso netoli garsiųjų Gizos piramidžių.

Atsakomybės už šį išpuolį niekas neprisiėmė.

Gruodžio mėnesį netoli piramidžių prie autobuso sprogus pakelės bombai, žuvo trys turistai vietnamiečiai ir jų gidas egiptietis.

Egipto valdžia griežtų priemonių prieš Musulmonų brolijos narius ėmėsi kariškiams 2013 metais nuvertus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Morsi (Mohamedą Mursį).

Grupė „Hasm“ iškilo 2016 metais ir anksčiau yra prisiėmusi atsakomybę už kelias atakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.