Penkis katalonų separatistų lyderius policija palydėjo į Ispanijos parlamentą

Penki į Ispanijos parlamentą išrinkti katalonų separatistų lyderiai, kurie yra teisiami dėl Katalonijos 2017 metų bandymo atsiskirti, pirmadienį policijos buvo palydėti į nacionalinį parlamentą ir oficialiai priėmė savo įgaliojimus.

 Penki į Ispanijos parlamentą išrinkti katalonų separatistų lyderiai, kurie yra teisiami dėl Katalonijos 2017 metų bandymo atsiskirti, pirmadienį policijos buvo palydėti į nacionalinį parlamentą ir oficialiai priėmė savo įgaliojimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Penki į Ispanijos parlamentą išrinkti katalonų separatistų lyderiai, kurie yra teisiami dėl Katalonijos 2017 metų bandymo atsiskirti, pirmadienį policijos buvo palydėti į nacionalinį parlamentą ir oficialiai priėmė savo įgaliojimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2019, 4:14 PM

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas leido jiems priimti mandatą ir antradienį dalyvauti pirmajame naujojo parlamento posėdyje. 

Tačiau Teismas neleido jiems būnant parlamente Madride dalyvauti kokiuose nors susitikimuose ar kalbėtis su žiniasklaida.

Buvęs Katalonijos viceprezidentas Oriolis Junquerasas ir dar trys garsūs separatistai praėjusį mėnesį buvo išrinkti į žemuosius parlamento rūmus, o buvęs Katalonijos vyriausybės tarptautinių reikalų vadovas Raulis Romeva laimėjo vietą Senate.

Policija juos atvežė iš kalėjimo į parlamento pastatus. Televizijos reportaže matyti, kad visi atlydėti katalonai vilkėjo kostiumus, o jiems viduje kalbantis su kitais įstatymų leidėjais uniformuotų pareigūnų greta nebuvo.

Nepaisydamas draudimo bendrauti su žiniasklaida, O. Junquerasas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė trumpą klipą, kuriame sako: „Mes laikomės gerai, nes esame su draugais.“ Jis taip pat paprašė paremti jo partiją sekmadienį įvyksiančiuose Europos Parlamento ir Ispanijos municipaliniuose rinkimuose.

O. Junquerasas siekia vietos Europos Parlamente. Jis yra nurodęs, kad atsisakys savo mandato Ispanijos parlamente, jei bus išrinktas į EP.

Penki į Ispanijos parlamentą išrinkti katalonai ir dar keturi asmenys teismo proceso metu yra laikomi kalėjime. Jiems gresia kelerių metų įkalinimo bausmės ir draudimas užimti valstybinius postus, jei bus pripažinta jų kaltė dėl maišto ar kitų nusikaltimų.

Kiti dėl Katalonijos bandymo atsiskirti nuo Ispanijos kaltinami asmenys, tarp jų Katalonijos eksprezidentas Carlesas Puigdemont'as, yra pabėgę iš šalies.

Dėl Katalonijos bandymo atsiskirti Ispaniją prieš dvejus metus ištiko didžiausia per kelis dešimtmečius politinė krizė.

7,5 mln. šio šiaurės rytų regiono gyventojų yra pasidaliję į apylyges stovyklas dėl to, ar reiktų atsiskirti, rodo apklausos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.