Šiaurės rytų Indijoje nužudytas įstatymų leidėjas ir dar šeši žmonės

Šiaurės rytinėje Indijos Arunačal Pradešo valstijoje įtariami kovotojai separatistai antradienį nužudė vieną valstijos įstatymų leidėją ir dar šešis žmones, pranešė policija.

 Tirongas Abohas ir keli jo šeimos nariai žuvo užpuolikams apšaudžius jų automobilį Tirapo rajone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tirongas Abohas ir keli jo šeimos nariai žuvo užpuolikams apšaudžius jų automobilį Tirapo rajone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-21 16:27

Tirongas Abohas ir keli jo šeimos nariai žuvo užpuolikams apšaudžius jų automobilį Tirapo rajone, nurodė pareigūnai.

Vienas policijos aukšto rango pareigūnas sakė, kad žuvusiųjų gali būti gerokai daugiau.

„Manome, kad žuvo 11 žmonių, įskaitant įstatymų leidžiamosios asamblėjos narį“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Pasak jo, į minimą rajoną skubiai išsiųstas pastiprinimas.

Išpuolis įvykdytas po Indijos visuotinių rinkimų pabaigos praėjusį sekmadienį, taip pat – po balandį įvykusių Arunačal Pradešo, kuris ribojasi su Kinija ir Butanu, valstijos asamblėjos rinkimų.

Kaip ir ankstesniais metais, visuotinius Indijos rinkimus krėtė smurtas. Gegužės 1 dieną vakarinėje Maharaštros valstijoje maoistų sukilėliai nužudė maždaug 15 karių ir jų vairuotoją.

T.Abohas iš Nacionalinės liaudies partijos (NPP) – Indijos premjero Narendros Modi sąjungininkės – važiavo iš Dibrugarho Asamo valstijoje į Khonsą, kai įvyko užpuolimas.

Policija dar nepatvirtino kitų aukų tapatybės.

Dėl atakos įtariama T.Abohui grasinusi Nagalando nacionalinė socialistinė taryba (NSCN)– viena iš kelių regione veikiančių separatistų grupių.

NPP lyderis Conradas Sangma pasmerkė incidentą ir paragino Indijos vyriausybę imtis veiksmų prieš kaltininkus.

„NPP itin šokiruota ir nuliūdusi dėl naujienų apie savo išrinktojo asamblėjos nario pono Tirongo Aboho ir jo šeimos žūtį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė C.Sangma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?