Olandijoje prasidėjęs balsavimas atveria Europos Parlamento rinkimų maratoną

Nyderlandai ketvirtadienį pradėjo balsuoti Europos Parlamento rinkimuose, pradedami keturias dienas truksiantį rinkimų maratoną 28 nares turinčiame bloke, per kurį glaudesnės integracijos šalininkai susigrums su populistais euroskeptikais, norinčiais daugiau galių savo nacionalinėms vyriausybėms.

 Nyderlandai ketvirtadienį pradėjo balsuoti Europos Parlamento rinkimuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nyderlandai ketvirtadienį pradėjo balsuoti Europos Parlamento rinkimuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 9:41 AM

Praėjus pusvalandžiui nuo balsavimo Nyderlanduose pradžios 7 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku, duris atvėrė balsavietės Jungtinėje Karalystėje – vienintelėje kitoje ketvirtadienį balsuosiančioje šalyje. Didžiojoje Britanijoje šiuo metu tvyro didelė nežinomybė dėl planų išstoti iš Europos Sąjungos, taip pat dėl premjerės Theresos May vyriausybės likimo.

EP rinkimai, pasibaigsiantys sekmadienį vakare, vyksta Bendrijoje stiprėjant populistinėms ir nacionalistinėms jėgoms, norinčioms apriboti Briuselio galias. Tuo metu didelę įtaką bloke turinčios Prancūzija ir Vokietija tvirtina, kad vienybė yra geriausias būdas suderinti kintančius ekonomikos ir saugumo interesus, ryškėjant naujai pasaulio tvarkai.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sakė, kad didžiausias iššūkis yra „nenusileisti destrukcijos ir dezintegracijos koalicijai“, siekiančiai išardyti ES vienybei, kurtai pastaruosius šešis dešimtmečius.

   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.