M. Morawieckis: EP dirbsime su visais, išskyrus M. Le Pen partiją

Valdančioji Lenkijos Teisės ir Teisingumo (PiS) partija yra pasirengusi derėtis dėl bendradarbiavimo Europos Parlamente (EP) su visais, išskyrus pranūczų euroskeptikės Marine Le Pen partiją.

Marine Le Pen
Marine Le Pen
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 5:32 PM

„Esame lankstūs, tačiau atmetame aljansą, kuriame būtų Prancūzijos nacionalinio fronto narių“, – interviu polskatimes.pl sakė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis, pavadindamas M. Le Pen partiją senu jos pavadinimu.

M. Morawieckis interviu vis dėlto neatmetė galimybės derėtis dėl bendradarbiavimo su kitais euroskeptikais – Matteo Salvinio vadovaujamos Italijos „Šiaurės Lygos“ ar ispanų „Vox“.

Šiuo metu PiS darbuojasi euroskeptikų Europos konservatorių ir reformistų (ECR) frakcijoje, kurią taip pat sudaro dalis buvusių „Alternatyvos Vokietijai“ (AfD) narių.

Tuo tarpu „Šiaurės Lyga“ kartu su M. Le Pen Nacionaliniu frontu sudaro populistinę Tautų ir laisvės Europos frakciją (ENF).

Šiuo metu sąjungininkų naujajame EP ieškantis M. Salvinis tikisi prisitraukti ir PiS. Italas sausį Varšuvoje susitiko su PiS lyderiais.

Pats M. Morawieckis tikino, kad ES esą turėtų būti reformuojama piliečių, o ne Briuselio technokratų naudai.

„Esame eurorealistai, ir aš esu įsitikinęs, kad naujosios sudėties EP susitelks ties Europos reformomis piliečių, o ne tik technokratų naudai“, – sakė Lenkijos premjeras.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.