Rusijos nacionalinei gvardijai nurodyta, kur gali ilsėtis: šalių sąrašas itin trumpas

Rusijos Federalinės valstybinės valstybės institucijos „Rusijos nacionalinės gvardijos saugumo tarnybos Novosibirsko regione“ viršininko pasirašyto įsakymo kopija pateko į viešumą ir sukėlė nemažai juoko.

Įsakyme nurodyta, kokiose šalyse šios tarnybos darbuotojai gali atostogauti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Įsakyme nurodyta, kokiose šalyse šios tarnybos darbuotojai gali atostogauti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2019, 6:53 PM

Šiame įsakyme nurodyta, kokiose šalyse šios tarnybos darbuotojai gali atostogauti. Nurodyti taip pat ir kriterijai, kuriais remiantis buvo sudaromas šių šalių sąrašas: politinė situacija, gamtinės, epidemiologinės sąlygos.

Galiausiai sąraše atsidūrė itin nedaug šalių: Abchazija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Vietnamas, Indonezija (Bali sala), Kazachija, Kirgizija, Kinija, Kuba, Jungtiniai Arabų Emyratai, Tadžikija, Uzbekija ir Pietų Osetija.

Tarnyba patvirtino, kad toks dokumentas iš tiesų egzistuoja. Jos viršininkas Rovšanas Kurbanovas savo pavaldiniams nurodė, kad jie gali vykti tik į aukščiau išvardintas šalis. Atostogauti kitose valstybėse yra draudžiama, rašo RBC.

Tai reiškia, kad Rusijos nacionalinės gvardijos darbuotojai negali vykti net į 237 šalis

Novosibirsko teisininkė Jekaterina Semionova paaiškino esą šiame dokumente nurodyti reikalavimai bus taikomi tik Novosibirske dirbantiems nacionalinės gvardijos tarnautojams.

„Šiame dokumente išdėstytos nuostatos negali prieštarauti Rusijos įstatymams ir konstitucinėms nuostatoms, susijusiems su atvykimo į Rusiją ir išvykimo iš jos tvarka“, – tvirtino J.Semionova.

Rusijos įstatymuose numatoma, kad išvykimas iš šalies gali apribotas asmenims, turintiems prieigą prie valstybinę paslaptį turinčių dokumentų arba jei jie yra paminėti tarpžinybinės komisijos nuomonėje dėl valstybės paslapčių apsaugos.

„Manyti, kad visi nacionalinės gvardijos tarnautojai turi prieigą prie valstybinių paslapčių yra absurdiška. Todėl situacija atrodo taip: nurodymas nevykti į kitas šalis įrašytas ne viršininko įsakyme, bet darbo taisyklėse, kurias tarnautojas pats pasirašo, susipažindamas su darbo tvarka.

Tai reiškia, kad įsakymas išvykti nedraudžia, tačiau žmogus pats dedamas parašą uždeda sau draudimą atostogauti kitur“, – tvirtino J.Semionova.

Be to, įsakymas dėl lankytinų ir draudžiamų šalių, pasak jos, prieštarautų Rusijos įstatymams.

Tuo metu Rusijos nacionalinės gvardijos saugumo tarnybos Novosibirsko regione atstovai aiškino esą jie netaiko draudimo išvykti į kitas šalis. Esą tai tėra rekomendacinio pobūdžio dokumentas, kuriuo tarnyba siekia apsaugoti savo darbuotojus ir jų šeimos narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.