Kelionė automobiliu per Australiją virto pragaru

Australas, mėnesį įkaite laikęs ir prievartavęs britų turistę, nuteistas kalėti dešimt metų. Šitaip baigėsi romantiškai prasidėjusi dviejų jaunuolių istorija.

Susipažinę per vakarėlį, jaunuoliai susidraugavo ir netrukus išsiruošė į 1600 km ilgio kelionę automobiliu per Australijos Kvinslendo valstiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Susipažinę per vakarėlį, jaunuoliai susidraugavo ir netrukus išsiruošė į 1600 km ilgio kelionę automobiliu per Australijos Kvinslendo valstiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 4:38 PM

Pasak Didžiosios Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC, 25 metų Marcusas Martinas pripažino kaltinimus dėl laisvės apribojimo ir prievartavimo.

Su 22 metų brite Elisha Greer iš Liverpulio jis susipažino per vakarėlį 2017 m. sausį. Jaunuoliai susidraugavo ir netrukus išsiruošė į 1600 km ilgio kelionę automobiliu per Australijos Kvinslendo valstiją. Bet jauno vyro elgesys kelionėje pasikeitė – jis ėmėsi grasinimų ir prievartos. Jėga laikydamas ją kaip įkaitę, M.Martinas prievartaudavo savo auką.

Ši drama baigėsi po keturių savaičių Mičelo miestelyje, kai M.Martinas išvažiavo iš degalinės nesusimokėjęs už degalus, ir savininkas iškvietė policiją. Netrukus pareigūnai sustabdė M.Martino visureigį.

Be psichologinės traumos E.Greer patyrė ir fizinių sužalojimų, įskaitant pjautines žaizdas.

„Ji bijojo būti nužudyta, – teisme kalbėjo prokuroras Nathanas Crane'as. – Ji bandė atkreipti kitų eismo dalyvių bei degalinių pirkėjų dėmesį, bet nesėkmingai.“

Prokuroras pridūrė, kad pagrobėjas supjaustė aukos pasą.

M.Martino advokatas teigė, kad kaltinamasis tuo metu vartojo narkotikus, ir tai turėjo įtakos jo elgesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.