V. Zelenskis aplankė fronto liniją Rytų Ukrainoje

Praėjus vos savaitei po inauguracijos naujasis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pirmąkart aplankė fronto liniją šalies rytuose, kur Kijevo pajėgos kovoja su Maskvos remiamais prorusiškais separatistais, pranešė jo spaudos tarnyba.

 Pamatęs, kokiomis sąlygomis gyvena kariai, V. Zelenskis „sakė, kad būtina jas pagerinti“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pamatęs, kokiomis sąlygomis gyvena kariai, V. Zelenskis „sakė, kad būtina jas pagerinti“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 12:56 PM

Prezidentu tapęs aktorius ir komikas „apžiūrėjo Ukrainos karines pozicijas Luhansko Stanycioje ir Ščastioje“, nurodoma spaudos tarnybos pranešime, kuriame minimos dvi gyvenvietės Ukrainos Luhansko regione.

„Artimiausios priešininko pozicijos buvo vos už 400 metrų“, – sakoma pranešime.

Nuotraukose, kurias paskelbė prezidento biuras, V. Zelenskis matomas vilkintis civiliniais rūbais, maskuojamųjų spalvų neperšaunamą liemenę ir dėvintis kareivišką šalmą.

Prezidentas buvo nufotografuotas slėptuvėje ir su kariais einantis per lauką.

Pamatęs, kokiomis sąlygomis gyvena kariai, V. Zelenskis „sakė, kad būtina jas pagerinti“, nurodė prezidento biuras.

41-erių komikas, neturintis jokios politinės patirties, per balandį vykusį antrą rinkimų ratą įveikė ligšiolinį Ukrainos vadovą Petro Porošenką ir tapo jauniausiu Ukrainos prezidentu nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Per rinkimų kampaniją V. Zelenskio kritikai kėlė klausimą, kaip jis spręs milžiniškus iššūkius, susijusius su separatistų konfliktu ir ekonominiais sunkumais.

Per savo inauguracijos kalbą praėjusią savaitę naujasis lyderis pareiškė, kad jo pirmutinis uždavinys bus paliaubų paskelbimas, nuo 2014 metų Ukrainos rytuose tęsiantis konfliktui su Maskvos remiamais separatistais, jau nusinešusiam apie 13 tūkst. gyvybių.

Separatistų vadovybė jau yra užsiminusi, kad galėtų derėtis su V. Zelenskiu.

Kalbėdamas apie Rusijos aneksuotą Krymo pusiasalį V. Zelenskis savo inauguracijos kalboje sakė, kad prarastų teritorijų susigrąžinimas bus kitas didelis iššūkis.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karių ir ginklų. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.