Buvusiam Belgijos karaliui atliekamas tėvystės testas

Buvęs Belgijos karalius Albertas II antradienį sutiko pasidaryti DNR testą, kad išvengtų kasdienių 5 tūkst. eurų baudų, pranešė jo advokatai.

 Buvęs Belgijos karalius Albertas II antradienį sutiko pasidaryti DNR testą, kad išvengtų kasdienių 5 tūkst. eurų baudų, pranešė jo advokatai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Buvęs Belgijos karalius Albertas II antradienį sutiko pasidaryti DNR testą, kad išvengtų kasdienių 5 tūkst. eurų baudų, pranešė jo advokatai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 11:29 AM

Šis testas yra svarbus momentas ilgoje Alberto II teisinėje kovoje su skulptore Delphine Boel, kuri 2013 metais kreipėsi į Briuselio teismą prašydama pripažinti Alberto tėvystę.

„Atsižvelgęs į gegužės 16 dieną Briuselio apeliacinio teismo priimtą nutartį (dėl kasdienių baudų)... Jo Didenybė karalius Albertas nusprendė atlikti Apeliacinio teismo nurodytą ekspertizę“, – sakoma advokatų pareiškime.

Buvęs karalius testą atliko antradienį ryte, naujienų agentūrai AFP sakė vienas advokatų.

1968 metais gimusi D. Boel tvirtina, kad gimė iš ilgai trukusio jos motinos baronienės Sybille de Selys Longchamps romano su tuometiniu sosto įpėdiniu Albertu, kuris nuo 1959-ųjų yra vedęs Paolą Ruffo di Calabrią.

81 metų buvęs monarchas, kuris valdė nuo 1993-iųjų iki 2013-ųjų, visuomet atsisakydavo pripažinti, kad galėtų būti jos tėvas.

Pernai spalį Briuselio apeliacinis teismas priėmė D. Boel palankų sprendimą ir nurodė Albertui II pateikti genetinį mėginį, kad šis klausimas pagaliau būtų išspręstas.

Albertas atsisakydavo atlikti kokius nors testus, tad šį mėnesį teismas priėmė nutartį dėl baudų.

Teismo medicinos ekspertas dabar palygins buvusio karaliaus DNR iš seilių mėginio su D. Boel ir jos motinos DNR.

Paprašius D. Boel, teismas sakė, kad DNR testo rezultatai bus slapti iki teisinio proceso, galinčio trukti vienus metus, pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.