Ukraina sukrėsta: girti policininkai mirtinai sužeidė penkiametį berniuką

Kijevo srities policijos vadas pirmadienį atsistatydino po to, kai girti policininkai per atsitiktinumą nužudė penkiametį berniuką. Kijeve protestuotojai reikalavo nubausti kaltininkus, o prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo asmeniškai kontroliuoti tragedijos tyrimą.

Iš pradžių policija dangstė pareigūnus pranešdama, kad berniukas susižalojo paslydęs ir atsitrenkęs galva į asfaltą.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Iš pradžių policija dangstė pareigūnus pranešdama, kad berniukas susižalojo paslydęs ir atsitrenkęs galva į asfaltą.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 10:40 AM

„Aš kaip Kijevo srities policijos vadas esu atsakingas už pavaldinių veiksmus“, – pirmadienį pateikęs atsistatydinimo pareiškimą teigė Dmitrijus Cenovas, kurio žodžius citavo Vokietijos nacionalinis transliuotojas „Deutsche Welle“. Pareigūnas taip pat pasiprašė būti komandiruotas į Rytų Ukrainą.

Berniukas buvo mirtinai sužeistas penktadienį Kijevo srities Chmelnyckio Perejaslavo mieste, kur du išgėrę policijos patruliai ėmė šaudyti į skardines. Iš pradžių policija dangstė pareigūnus ir pranešė, kad berniukas susižalojo paslydęs ir atsitrenkęs galva į asfaltą. Tačiau vėliau buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sąmoningai padarytų sunkių kūno sužalojimų.

Policijos vadovų elgesys pakurstė protestus. Maždaug 150 aktyvistų pirmadienį susirinko prie Vidaus reikalų ministerijos Kijeve ir reikalavo nubusti kaltininkus. Tą pačią dieną berniukas mirė sostinės ligoninėje. Antradienį teismas paskirs policininkams kardomąją priemonę. Kuris iš dviejų pataikė į berniuką, kol kas neaišku.

Ukrainos prezidentas V.Zelenskis irgi sureagavo į didelio atgarsio sulaukusią tragediją.

„Kaip prezidentas ir kaip tėvas noriu patikinti, jog padarysiu viską, kad kaltininkai būtų sąžiningai nubausti. Jokių palengvinimų. Jokių bandymų numarinti šią bylą. Ši tragedija privalo tapti pamoka. Tie, kas privalo rūpintis piliečių saugumu, turi kiekvieną minutę prisiminti apie savo atsakomybę. Už gyvybes. Prieš visus žmones, prieš liaudį, prieš valstybę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė šalies vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.