„Aš kvėpuoju, bet negyvenu“: ne kartą išprievartauta nepilnametė kreipėsi į medikus – prašė mirties

Pasaulio žiniasklaidą drebina itin skaudi nepilnametės iš Nyderlandų drama. 17-metė Noa Pothoven ne vieną kartą buvo išprievartauta ir prieš metus kreipėsi į medikus, prašydama jai atlikti eutanaziją.

Nyderlanduose yra įteisinta eutanazija, ir gydytojai gali padėti pacientui pasitraukti iš gyvenimo, jeigu jis patiria nepakeliamas kančias.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nyderlanduose yra įteisinta eutanazija, ir gydytojai gali padėti pacientui pasitraukti iš gyvenimo, jeigu jis patiria nepakeliamas kančias.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-05 22:23, atnaujinta 2019-06-06 07:32

Pasaulio žiniasklaidoje buvo plačiai teigiama, kad jos prašymas buvo patenkintas – esą merginai buvo atlikta eutanazija. Tokią informaciją, remdamasis užsienio žiniasklaidos gigantais, skelbė ir lrytas.lt. Paaiškėjo, kad tai nėra tiesa.

Dabar skelbiama, kad merginos gyvybė užgeso namuose, kai ji savo noru atsisakė valgyti ir vartoti skysčius. Jos tėvai ir gydytojai patenkino tokį merginos norą ir per prievartą jos nemaitino.

Tiesa, „The Guardian“ skelbia, kad oficiali merginos mirties priežastis nėra nurodyta, tad iki galo neaišku, kaip ji mirė. Apie jos mirtį sekmadienį paskelbė sesuo.

N.Pothoven iš tiesų kreipėsi į medikus dėl eutanazijos. Tai ji darė be tėvų žinios. Medikams nesutikus atlikti eutanazijos mergina, kaip skelbiama, ne vieną kartą bandė nusižudyti.

N.Pothoven ne vieną kartą socialiniuose tinkluose savo draugų prašė, kad šie net nebandytų pakeisti jos nuomonės. Mergina atvirai kalbėjo apie patirtas traumas.

Savo išgyvenimus – seksualinę prievartą, depresiją ir anoreksiją – N.Pothoven anksčiau aprašė biografinėje knygoje, siekdama apsaugoti kitas paaugles.

Pirmą kartą mergaitė patyrė prievartą per mokyklos vakarėlį būdama 11-os, o po trejų metų ją išprievartavo du vyrai. Jausdama gėdą ji keletą metų tai slėpė.

Nyderlanduose yra įteisinta eutanazija, ir gydytojai gali padėti pacientui pasitraukti iš gyvenimo, jeigu jis patiria nepakeliamas kančias – tiek fizines, tiek psichologines.

2017 m. eutanazija šalyje buvo atlikta 6585 žmonių. Dauguma jų sirgo nepagydoma vėžio forma.

Nyderlandai, Liuksemburgas ir Belgija yra vienintelės trys valstybės Europos Sąjungoje, leidžiančios eutanazija. Ši procedūra taip pat yra įteisinta Šveicarijoje, kur ją atlikti galima netgi atvykstantiems užsieniečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.