Lietuvių pamėgtoje Londono dalyje – didžiulis daugiabučio gaisras

Londono daugiabutyje miesto rytuose sekmadienio pavakarę įsiplieskė didžiulis gaisras. Liepsnos apėmė visą Barkingo rajone esantį naujos statybos gyvenamąjį pastatą. Jį gesinti buvo išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos.

 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
 Gaisras Londone.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 6:25 PM, atnaujinta Jun 9, 2019, 8:59 PM

Į įvykio vietą išsiųsta 10-15 autocisternų. Iš viso įvykio vietoje dirbo apie 100 ugniagesių iš kelių artimiausių Londono rajonų. Gaisras buvo suvaldytas apie 18 val. Londono (20 val. Lietuvos) laiku.

Apie nukentėjusiuosius, kaip pranešė standart.co.uk, cituodami policijos atstovą, kol kas nepranešama.

Skelbiama, kad ugniagesiai į įvykio vietą buvo iškviesti 15 val. 31 min. Londono (17 val. 31 min. Lietuvos) laiku.

Įvykio vietoje buvo aplinkiniai keliai, žmonėms patariama vengti šios vietos. Socialiniuose tinkluose žmonės dalinosi gaisro nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Keli nerimauja dėl savo draugų, kurie gyvena degančiame name, gyvybių.

Vienas žmogus parašė, kad ugniagesiai į įvykio vietą atvyko tik praėjus pusvalandžiui nuo iškvietimo. Tai sukėlė žmonių pasipiktinimą, tačiau ugniagesių departamentas šios informacijos nekomentavo.

Socialiniame tinkle „Twitter“ žmonės spėlioja gaisro priežastį. Vieni rašo, kad gaisras galėjo kiltis dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Keli žmonės tvirtina, kad pastatas užsidegti galėjo dėl balkone naudotos kepsninės. Tuo tarpu kiti mano, kad tai galėjo būti padegimas. Tačiau tikroji gaisro priežastis dar nėra žinoma.

Name gyvenanti Michaela Gheorghe BBC tvirtino, kad gyventojai jau anksčiau buvo kreipęsi į namo statytojus tvirtindami, kad jame nėra saugu gyventi, tačiau jokie pokyčiai nebuvo įvykdyti.

Moteris pasakojo, kad jai pavyko laimingai pabėgti iš ketvirtojo degančio namo aukšto. Tuo tarpu ugniagesiai, anot jos, atvykę dar kurį laiką ieškojo vandens šaltinio, kuriuo galėtų užgesinti kilusį gaisrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.