Moldovos premjeras P. Filipas ragina prezidentą I. Dodoną atsistatydinti

Moldovos laikinasis prezidentas Pavelas Filipas sekmadienį paragino prezidentą Igorį Dodoną atsistatydinti.

 Moldovos laikinasis prezidentas Pavelas Filipas sekmadienį paragino prezidentą Igorį Dodoną atsistatydinti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moldovos laikinasis prezidentas Pavelas Filipas sekmadienį paragino prezidentą Igorį Dodoną atsistatydinti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 4:45 PM

Anksčiau sekmadienį Moldovos Konstitucinis Teismas laikinai nušalino nuo pareigų prezidentą Igorį Dodoną ir pavedė premjero pareigas einančiam P. Filipui eiti valstybės vadovo pareigas. Tuomet P. Filipas paleido šalies parlamentą ir sušaukė pirmalaikius rinkimus rugsėjo 6 dieną.

Vėliau trumpoje spaudos konferencijoje P. Filipas savo veiksmus aiškino tuo, kad I. Dodonas atsisakė paleisti parlamentą ir rėmė jo veiksmus, nors Konstitucinis Teismas paskelbė jį neteisėtu.

„Atrodo, kad prezidentui jau tampa tradicija pažeidinėti konstituciją. Matėme, kaip jis išduoda šios šalies ir žmonių interesus. Jis nori tarnauti kitai valstybei. Igoris Dodonas neturi moralinės teisės likti prezidentu. Aš raginu jį atsistatydinti, kad taip pat būtų surengti ir pirmalaikiai prezidento rinkimai“, – sakė P. Filipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas