A. Abromavičiaus naujas tikslas: tiekti kokybišką karinę pramonę Ukrainos kariams

Buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius teigia, kad naujos jo darbovietės – valstybinės gynybos pramonės bendrovės „Ukroboronprom“ – laukia nemažai pokyčių. Pirmiausia bus siekiama optimizuoti, skaidrinti įmonės valdymą, o ateityje ir tiekti kokybišką karinę produkciją Ukrainos armijai. Jis taip pat pažymėjo, kad ateinančiuose parlamento rinkimuose tikimasi didelės naujojo šalies prezidento Volodymyro Zelenskio partijos „Tautos tarnas“ pergalės.

Buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius teigia, kad naujos jo darbovietės – valstybinės gynybos pramonės bendrovės „Ukroboronprom“ – laukia nemažai pokyčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius teigia, kad naujos jo darbovietės – valstybinės gynybos pramonės bendrovės „Ukroboronprom“ – laukia nemažai pokyčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 9:23 AM

Pasak A. Abromavičiaus, jo paskyrimas į „Ukroboronprom“ stebėtojų tarybos narių pareigas buvo planuotas ir derintas su prezidentu. Pasak pašnekovo, vieną stambiausių šalies kompanijų pastaruoju metu purto skandalai ir tai, lietuvio manymu, buvo viena priežasčių buvusiam prezidentui Petro Porošenkai kainavusių antrą kadenciją.

„Šalyje visiems aišku, kad būtina tvarkyti įmonę, ją skaidrinti. Ir dėl to prezidentas, žinodamas mano kompetencijas, patikėjo man tokį darbą – ją struktūrizuoti. Visų pirma pagaliau pradėsime finansinį auditą, kuris jau dvejus metus yra specialiai vilkinamas. Antras prioritetas – inicijuoti labai rimtus pasikeitimus įmonės vadovybėje, o trečias – padėti teisėsaugos organams išsiaiškinti apie praėjusių metų finansinius įmonės nusikaltimus“, – Eltai sakė trečiadienį Stebėtojų tarybos nariu paskirtas A. Abromavičius.

„Ilgalaikėje perspektyvoje tikslas yra tiekti kovojančiai Ukrainos armijai aukštos kokybės karinės pramonės produkciją ir didinti eksporto potencialą“, – pridėjo buvęs ministras.

Jo teigimu, pirmieji prezidento V. Zelenskio žingsniai esą ukrainiečiams „suteikė viltį“, nepaisant politinių oponentų skepticizmo. O ir tarptautinės rinkos, anot lietuvio, teigiamai reagavo į politinius pasikeitimus.

Kalbėdamas apie artėjančius Ukrainos Aukščiausiosios Rados rinkimus, A. Abromavičius mano, kad prezidento partija pasieks užtikrintą pergalę.

„Visi laukiam pirmalaikių rinkimų, kur, akivaizdu, kad V. Zelenskio partija „Tautos tarnas“ laimės beprecedentį skaičių mandatų. (...) Manau, kad turėsime didžiausią parlamento narių pasikeitimą Ukrainos istorijoje. Ateis daug dorų žmonių ne tik iš „Tautos tarno“ partijos, bet ir iš kitur. Visuomenėje yra didžiulis valdžios atsinaujinimo poreikis“, – teigė A. Abromavičius.

Išankstinės apklausos rodo, kad daugiau nei trečdalis šalies gyventojų palaikytų V. Zelenskio sąrašą artėjančiuose rinkimuose. Remiantis Tarptautinio Kijevo sociologijos instituto apklausa, prezidento partija turi 34,4 proc. paramos, „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ 8,4 proc., o buvusio prezidento P. Porošenkos Europos solidarumo partija yra trečia su 5,8 proc. palaikymo.

Naujojo parlamento rinkimai vyks liepos 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.