Irano prezidentas teigia, kad JAV kelia „rimtą grėsmę pasaulio stabilumui“

Irano prezidentas Hassanas Rouhani penktadienį kalbėdamas per tarptautinį forumą Kirgizijoje pareiškė, kad JAV veiksmai kelia rimtą grėsmę pasaulio ir Persijos įlankos regiono stabilumui.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani penktadienį kalbėdamas per tarptautinį forumą Kirgizijoje pareiškė, kad JAV veiksmai kelia rimtą grėsmę pasaulio ir Persijos įlankos regiono stabilumui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani penktadienį kalbėdamas per tarptautinį forumą Kirgizijoje pareiškė, kad JAV veiksmai kelia rimtą grėsmę pasaulio ir Persijos įlankos regiono stabilumui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 12:42 PM, atnaujinta Jun 14, 2019, 12:56 PM

„JAV vyriausybė per pastaruosius dvejus metus pažeisdama visas tarptautines struktūras ir taisykles ir naudodama savo ekonominius, finansinius ir karinius išteklius užėmė agresyvią poziciją ir kelia rimtą pavojų stabilumui regione bei pasaulyje“, – per Šanhajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) atstovų susitikimą pabrėžė H. Rouhani.

Jis kalbėjo per Biškeke vykstantį ŠBO – Eurazijos šalių saugumo aljanso, kuriam, be kita ko, priklauso Kinija, Indija ir Rusija – forumą.

H. Rouhani taip pat vėl sukritikavo JAV sprendimą pasitraukti iš 2015 metų tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos. Jo teigimu, Vašingtonas verčia kitas šalis pažeisti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl prekybos ryšių normalizavimo su Teheranu.

Iraniečių prezidentas taip pat paragino kitas sutartį pasirašiusias valstybes „kaip įmanoma greičiau įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus“, kad Teheranas galėtų plėtoti savo ekonominius interesus.

H. Rouhani neužsiminė apie incidentą Omano įlankoje, kur, JAV teigimu, Iranas ketvirtadienį užpuolė du tanklaivius.

Anksčiau penktadienį Iranas „nepagrįstais“ pavadino tokius Vašingtono kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.