Pagrobtas meksikiečių žurnalistas išlaisvintas

Meksikiečių žurnalistas, anksčiau šią savaitę pagrobtas ginkluotų užpuolikų, buvo išlaisvintas, ketvirtadienį pranešė neramios rytinės Verakruso valstijos pareigūnai.

 Meksikiečių žurnalistas, anksčiau šią savaitę pagrobtas ginkluotų užpuolikų, buvo išlaisvintas, ketvirtadienį pranešė neramios rytinės Verakruso valstijos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Meksikiečių žurnalistas, anksčiau šią savaitę pagrobtas ginkluotų užpuolikų, buvo išlaisvintas, ketvirtadienį pranešė neramios rytinės Verakruso valstijos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 9:46 AM

Naujienų portalo „Noticias a Tiempo“ redaktorių ir kriminalų reporterį Marcosą Mirandą, sulaukdavusį grasinimų dėl savo darbo, trečiadienio rytą pagrobė du ginkluoti vyriškiai. Pagrobimas įvyko Boka del Rijaus mieste Verakruso valstijoje.

Valstijos gubernatorius Cuitlahuacas Garcia ketvirtadienį paryčiais socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „prieš kelias minutes mums pavyko išlaisvinti žurnalistą Marcosą Mirandą“.

Daugiau detalių jis nenurodė.

Vienas šaltinis iš kariuomenės, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad M. Miranda buvo rastas gatvėje. Jis buvo sumuštas ir sutrikęs.

Vis dėlto M. Mirandos išlaisvinimas yra reta gera naujiena Meksikos žiniasklaidai, nes gegužę šalis žiniasklaidos laisvės organizacijos „Žurnalistai be sienų“ (RSF) buvo pripažinta pavojingiausia valstybe žurnalistams.

Meksika, kurią krečia su narkotikų kontrabandininkų grupuotėmis ir politikų korupcija susijusio smurto banga, yra pavojingiausia šalis žurnalistams: nuo 2000 metų ten nužudyta daugiau kaip 100 reporterių.

Didžioji dauguma šių nusikaltimų vykdytojų taip ir lieka nenubausti.

Šiemet Meksikoje nužudyti jau šeši žurnalistai.

Pernai RSF šalį buvo įvertinusi kaip trečią pavojingiausią šalį žiniasklaidos darbuotojams po karo krečiamų Afganistano ir Sirijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.