Iranas tvirtina turįs neginčijamų įrodymų, kad JAV dronas pažeidė jo oro erdvę

Iranas penktadienį pareiškė turįs „neginčijamų“ įrodymų, kad šią savaitę vienas Jungtinių Valstijų bepilotis lėktuvas buvo numuštas, kai įskrido į šiitiškos respublikos oro erdvę.

 Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Abbasas Araghchi informavo apie šiuos įrodymus Šveicarijos, atstovaujančios JAV interesams Irane, ambasadorių Markus Leitnerį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Abbasas Araghchi informavo apie šiuos įrodymus Šveicarijos, atstovaujančios JAV interesams Irane, ambasadorių Markus Leitnerį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-21 09:36

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Abbasas Araghchi informavo apie šiuos įrodymus Šveicarijos, atstovaujančios JAV interesams Irane, ambasadorių Markus Leitnerį, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Netgi kai kurios drono nuolaužų dalys buvo ištrauktos iš Irano teritorinių vandenų“, – šveicarų diplomatui sakė A. Araghchi.

Viceministras paragino JAV pajėgas „gerbti Irano oro ir jūrų sienas bei visiškai laikytis tarptautinių taisyklių“, sakoma URM pranešime.

Jis pakartojo, kad „Iranas nesiekia karo ir konflikto Persijos įlankoje, taip pat perspėjo amerikiečių pajėgas nesiimti regione jokių neapgalvotų veiksmų“, pridūrė ministerija.

„Irano Islamo Respublika nė akimirkos nedels ryžtingai ginti savo teritoriją nuo bet kokios agresijos“, – pranešime cituojamas A. Araghchi.

Užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ketvirtadienį sakė, kad Iranas kreipsis į Jungtines Tautas ir įrodys, jog amerikiečių bepilotis lėktuvas buvo numuštas, kai įskrido į šalies oro erdvę.

Vašingtonas savo ruožtu tvirtina, kad jo aparatas buvo numuštas virš tarptautinių vandenų.

Įtampa tarp abiejų šalių buvo smarkia padidėjusi po keleto atakų prieš tanklaivius Omano įlankoje, dėl kurių JAV kaltina Iraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo