Taline du taksistus pašovęs ir nusižudęs vyras anksčiau buvo įsivėlęs į karą su taksi mafija

Vyras, įtariamas Taline ankstų penktadienio rytą pašovęs du taksi vairuotojus, pastebėtas policijos nusižudė Nabalos autobusų stotelėje, esančioje Estijos sostinės Kylio priemiestyje.

 Pirminiai liudijimai apie šį incidentą rodo, kad tarp užpuoliko ir taksistų nebuvo jokio konflikto – ginkluotas vyras tiesiog priėjo prie aukų ir paleido ugnį.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pirminiai liudijimai apie šį incidentą rodo, kad tarp užpuoliko ir taksistų nebuvo jokio konflikto – ginkluotas vyras tiesiog priėjo prie aukų ir paleido ugnį.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 9:51 AM, atnaujinta Jun 21, 2019, 6:06 PM

Estijos policijos ir pasienio kontrolės tarnybos Šiaurinės prefektūros vadovas Kristianas Jaani nurodė, kad policijai buvo pranešta apie autobusų stotelėje netoli Kylio Harju apygardoje pastebėtą asmenį, kurio išvaizda atitinka įtariamojo, 30-mečio Raivo Jurimaea, apibūdinimą.

„Patrulis, sureagavęs (į iškvietimą), pamatė asmenį, kurio išvaizda priminė apibūdinimą ir kurio buvo intensyviai ieškoma. Patrulis užmezgė (su įtariamuoju) akių kontaktą, to asmens rankoje pastebėjo ginklą, o jis nusižudė“, – nurodė K.Jaani.

Policijos atstovas Janekas Laanevali sakė BNS, kad apie 3 val. vietos (ir Lietuvos) laiku sužeisti taksistai buvo atvežti į ligoninę, bet vienas jų – 32 metų vyras – nuo patirtų sužalojimų mirė. Kito vairuotojo būklė – kritinė.

Viename iš užpultų taksi automobilių buvo dar vienas žmogus, kuris, pasak K.Jaani, padėjo atpažinti šaulį.

K.Jaani pridūrė, kad policija išsiaiškino, jog R.Jurimae į nusikaltimo vietą atėjo pėsčiomis, o pašovęs du vairuotojus nuėjo centrinės geležinkelio stoties kryptimi. Kaip vyriškis pasiekė kaimišką Kylio gyvenvietę, tebesiaiškinama.

Be to, K.Jaani pranešė, kad jau yra apklausti įtariamojo artimieji, tačiau tų pokalbių turinys kol kas neskelbiamas.

Vyresnioji prokurorė Katrin Partlas žurnalistams sakė, kad R.Jurimae panaudojo nuosavą ginklą, kuriam turėjo leidimą. Prokurorės teigimu, iš viso įtariamasis iššovė 11 kartų.

R.Jurimae mokėsi Estijos saugumo mokslų akademijoje, tačiau policijos pareigūnu nedirbo.

R.Jurimae anksčiau pats buvo taksi vairuotojas. Prieš keletą metų jis buvo įsivėlęs į karą su taksi mafija Taline. Žiniasklaidai vyras skundėsi, kad vieną naktį jam belaukiant kliento buvo pradurtos jo automobilio padangos į ylą panašiu daiktu.

„Vairuotojams, kurie sutinka kas mėnesį mokėti mokesčius, nieko neatsitinka, o tie, kurie atsisako, sulaukia bausmės“, – sakė jis prieš ketverius metus, kalbėdamas apie mokestį vietos taksi mafijos finansininkui.

R.Jurimae taip pat skundėsi, kad teisėsaugos pareigūnai nepakankamai aktyviai kovoja su Taline vešinčia mafija.

„Laikas parodė, kad kol nėra lavono, problema išliks“, – kalbėjo R.Jurimae.

K.Partlas pridūrė, kad R.Jurimae anksčiau yra turėjęs problemų su klientais, tačiau vadinamojoje taksi mafijos byloje jis buvo tik liudytojas.

„Apie jį buvo gauta pareiškimų iš klientų, bet visos baudžiamosios procedūros buvo baigtos, šių pareiškimų nebuvo galima įrodyti“, – sakė prokurorė.

Pasak jos, kiek yra žinoma prokurorams, R.Jurimae įvykdytas nusikaltimas nėra susijęs su šiuo reikalu, nesusijusios ir aukos.

Nėra požymių, kad R.Jurimae būtų turėjęs psichinių problemų. Tai liudija ir jam išduotas leidimas ginklui, sakė prokurorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.