Emmanuelis Macronas ir Eltonas Johnas suvienijo jėgas kovai su AIDS

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį įteikė legendiniam britų popmuzikos atlikėjui Eltonui Johnui Prancūzijos aukščiausią civilinį apdovanojimą ir paragino tarptautinę bendruomenę prisidėti prie vieno iš svarbiausių muzikanto tikslų: kovos su AIDS.

  Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį įteikė legendiniam britų popmuzikos atlikėjui Eltonui Johnui Prancūzijos aukščiausią civilinį apdovanojimą ir paragino tarptautinę bendruomenę prisidėti prie vieno iš svarbiausių muzikanto tikslų: kovos su AIDS.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį įteikė legendiniam britų popmuzikos atlikėjui Eltonui Johnui Prancūzijos aukščiausią civilinį apdovanojimą ir paragino tarptautinę bendruomenę prisidėti prie vieno iš svarbiausių muzikanto tikslų: kovos su AIDS.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2019, 11:36 AM

„AIDS tebeegzistuoja, tebepuola ir toliau plinta“, – apie 2 tūkst. dalyvių sakė E. Macronas per ceremoniją prezidentūroje.

„Vis dar turime daug ką padaryti, kad įtikintume žmones, kad jie turi save apsaugoti; kad tai yra ne praeitos kartos, o šiandienos jaunimo istorija“, – pareiškė prezidentas, stovėdamas šalia žvaigždės.

E. Macronas paragino mobilizuoti pastangas, kad per kitą, spalio mėnesį Prancūzijos Liono mieste vyksiantį Pasaulinio kovos su AIDS, tuberkulioze ir maliarija fondo (GFATM) susitikimą būtų surinkta 13 mlrd. JAV dolerių (11,4 mlrd. eurų) suma. Jos leistų šiam fondui dirbti dar trejus metus ir tęsti kovą su trimis ligomis, nusinešusiomis milijonus gyvybių.

„Tai paprasta: pasiekėme lemiamą akimirką, nes nežinome, ar turėsime pinigų ateinantiems trejiems metams“, – kalbėjo prancūzų lyderis, pridurdamas, kad šios lėšos galėtų išgelbėti 16 mln. žmonių gyvybių.

Kai kuriais skaičiavimais, nuo įsteigimo 2002 metais GFATM jau išgelbėjo 27 mln. gyvybių.

E. Macronas įteikė 72 metų E. Johnui prestižinį Garbės Legiono ordiną praėjus dienai po dainininko, kurį jis pavadino „ikona“, atsisveikinimo koncerto Paryžiuje.

Ceremonija įvyko Prancūzijoje minint kasmetinę šventę „Fete de la Musique“, kai muzikantai mėgėjai kviečiami vidurvasario proga groti gatvėse.

E. Johnas, kurio audringas gyvenimas vaizduojamas biografiniame filme „Rocketman“, per gegužę vykusį Kanų kino festivalį sužavėjusiame kritikus, pasinaudojo proga, kad papasakotų apie savo labdaringą veiklą.

Nors, kaip vaizduojama šioje juostoje, dalis jo penkis dešimtmečius trunkančios karjeros buvo kupina sekso, narkotikų ir rokenrolo, E. Johno žinomumas taip pat leido jam sėkmingai ginti homoseksualų teises ir rinkti lėšas ŽIV ir AIDS moksliniams tyrimams bei gydymui.

„Šis atsidavimas muzikai ir kovai su AIDS yra tavo gyvenimo istorija, mielas Eltonai“, – sakė E. Macronas superžvaigždei, dėvėjusiai švarką su užrašu „Bennie and the Jets“ ir rožinius akinius nuo saulės.

E. Johnas kalbėjo apie savo neįprastą meilės Prancūzijai istoriją ir padėkojo šiai valstybei už įsipareigojimą kovoti su AIDS.

Pernai muzikos grandas paskelbė, kad surengs savo paskutinį koncertinį turą, nes norėtų daugiau laisvo laiko skirti savo vaikams ir sutuoktiniui Davidui Furnishui, taip pat dalyvavusiam penktadienį surengtoje ceremonijoje.

E. Johno turas „Farewell Yellow Brick Road“ prasidėjo rugsėjį Pensilvanijoje.

Tęsiantis šiai trejų metų fejerijai, kurią tikriausiai sudarys apie 300 šou, jis antradienį koncertavo šiauriniame Prancūzijos mieste Lilyje, o ketvirtadienį – Paryžiuje.

„Labai jūsų ilgėsiuosi“, – sakė E. Johnas 26 tūkst. gerbėjų, susirinkusių jo pasiklausyti Lilyje.

Britų žvaigždė taip pat ruošiasi koncertuoti Bordo ir Nime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.