Libijoje maršalo Kh. Haftaro pajėgų sulaikyti šeši turkai paleisti į laisvę

Libijos sostinę Tripolį siekiančio užimti maršalo Khalifos Haftaro pajėgų sulaikyti šeši turkai jūreiviai buvo paleisti į laisvę, pirmadienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

 Libijos sostinę Tripolį siekiančio užimti maršalo Khalifos Haftaro pajėgų sulaikyti šeši turkai jūreiviai buvo paleisti į laisvę, pirmadienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Libijos sostinę Tripolį siekiančio užimti maršalo Khalifos Haftaro pajėgų sulaikyti šeši turkai jūreiviai buvo paleisti į laisvę, pirmadienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 3:03 PM

„Jūreiviai paleisti į laisvę. Jų pačių pageidavimu jie toliau dirba“, – sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Ministerija nenurodė, kada jūreiviai buvo sulaikyti.

Kh. Haftaras praėjusią savaitę nurodė savo pajėgoms atakuoti turkų bendroves ir sulaikyti Turkijos piliečius. Šį nurodymą jis davė, kai maršalui priešiškos pajėgos, remiančios tarptautinės bendrijos pripažįstamą Libijos vyriausybę, atkovojo strateginę reikšmę turintį Garjano miestą. Ankara taip pat palaiko tarptautiniu mastu pripažįstamą Libijos vyriausybę.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas praėjusį mėnesį patvirtino, kad jo šalis pagal „susitarimą dėl karinio bendradarbiavimo“ tiekia ginklus Nacionalinio susitaikymo vyriausybei (NSV).

Kh. Haftaro pajėgos kontroliuoja beveik visus rytinius ir pietinius Libijos rajonus. Balandžio pradžioje jos pradėjo puolimą sostinei užimti.

Sekmadienį maršalo pajėgos paskelbė atakavusios Tripolio uostą ir sunaikinusios turkų bepilotį orlaivį „Bayraktar“.

Turkijos gynybos ministerija anksčiau sekmadienį įspėjo, kad Ankara griežtai atsakys į bet kokias atakas.

Libija iki 1912 metų, kai buvo užkariauta Italijos, priklausė šiuolaikinės Turkijos pirmtakei Osmanų imperijai.

Ši šalis Afrikos šiaurėje tapo svarbiu mūšio lauku regioninėje kovoje tarp islamistų šalininkų ir priešininkų. R. T. Erdogano valdančioji partija yra susijusi islamiška Musulmonų brolija, kurią Egiptas yra paskelbęs teroristine organizacija.

Kh. Haftarą palaiko Jungtiniai Arabų Emyratai ir Egiptas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.