Malaizijoje per potvynį oloje žuvo olandų turistas, dingo gidas

Malaizijai priklausančioje Borneo salos dalyje vienas olandų turistas žuvo per staigų potvynį viename populiariame urve kalnuotame Mulu nacionaliniame parke, šeštadienį pranešė vienas pareigūnas.

 Malaizijai priklausančioje Borneo salos dalyje vienas olandų turistas žuvo per staigų potvynį viename populiariame urve kalnuotame Mulu nacionaliniame parke, šeštadienį pranešė vienas pareigūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Malaizijai priklausančioje Borneo salos dalyje vienas olandų turistas žuvo per staigų potvynį viename populiariame urve kalnuotame Mulu nacionaliniame parke, šeštadienį pranešė vienas pareigūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2019, 1:19 PM

Be to, tęsiamos per šį incidentą dingusio gido paieškos.

Vietos ugniagesių gelbėtojų tarnybos vadas Law Poh Kiongas nurodė, kad žuvo 66 metų Peteris Hansas Hovenkampas, atvykęs iš Utrechto miesto vidurio Nyderlanduose.

„Jis mirė prigėręs per staigų potvynį urvuose. Jo kūnas šeštadienį buvo rastas oloje ir išgabentas į Miri valstybinę ligoninę atlikti palaikų tyrimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

Pasak Law Poh Kiongo, 16 pareigūnų toliau vykdo paieškų ir gelbėjimo operaciją, per kurią mėginama rasti 20-metį vietos gidą Roviezalį Robiną.

Aštuoni kiti tos pačios grupės turistai „vos netapo aukomis“, bet spėjo pabėgti į aukštesnę vietą ir nebuvo nunešti vandens srauto į upę, pridūrė ugniagesių vadas.

Apie P. H. Hovenkampo dingimą buvo pranešta penktadienį. Incidentas įvyko grupei lankantis populiarioje Elnių oloje, kurioje gyvenantys apie 3 mln. šikšnosparnių temstant masiškai skrenda į lauką, sudarydami padangėje įspūdingų pavidalų debesis.

Mulu parkas, esantis atokiose Borneo džiunglėse Saravako valstijoje, garsėja urvais, skardžiais ir tarpekliais. Ši teritorija yra įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Kasmet ji pritraukia tūkstančius lankytojų, ypač vasarą, kai šiame regione dažni vėsinantys lietūs.

Law Poh Kiongas sakė, kad turisto žūtis yra „baisi tragedija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.