Merginą išžaginęs ir kraupiai nužudęs migrantas sulaukė bausmės

Vokietijos teismas trečiadienį migrantui iš Irako už paauglės nužudymą ir išprievartavimą skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę. Nusikaltimas šalyje paskatino protestus prieš prieglobsčio prašytojus.

Iš Irako į Vokietiją 2015 metais atvykęs prieglobsčio prašytojas A.Basharas po nusikaltimo buvo sugrįžęs į tėvynę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Iš Irako į Vokietiją 2015 metais atvykęs prieglobsčio prašytojas A.Basharas po nusikaltimo buvo sugrįžęs į tėvynę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-13 14:59

Partija „Alternatyva Vokietijai“ ir kitos kraštutinės dešinės grupuotės brutalų 14 metų Susannos Marios Feldman nužudymą panaudojo kaip argumentą rinkimų kampanijos metu kovodami su kanclerės Angelos Merkel prieglobsčio prašytojų politika.

Nusikaltimą įvykdė 22 metų irakietis Ali Basharas, kurio prašymas suteikti prieglobstį buvo atmestas. Migrantas merginą nužudė ir išprievartavo Vysbadeno mieste pernai gegužę.

Vysbadeno miesto teisėjas Jurgenas Bonkas tvirtino, kad įvykdytas labai sunkus nusikaltimas. Tai reiškia, kad A.Basharas negalės po 15 metų būti paleistas lygtinai, – tai Vokietijoje įprasta praktika.

„A.Basharas įvykdė šaltakraujišką žmogžudystę ir aukai neparodė jokio gailesčio ar empatijos. Kaltinamasis teisme neišreiškė jokio gailesčio“, – tvirtino teisėjas J.Bonkas.

Mergina buvo sumušta, išprievartauta ir pasmaugta miškingoje vietovėje netoli geležinkelio bėgių 2018-ųjų gegužės 23-iąją.

Irakietis po nusikaltimo iš merginos telefono parašė kelias žinutes, kad S.M.Feldman tariamai išvyko į Paryžių.

Jos kūnas buvo rastas praėjusių metų birželio 6-ąją negilioje duobėje užmestas lapais, šakomis ir žemėmis. Tuo metu A.Basharas jau buvo išvykęs iš Vokietijos ir su šeima sugrįžęs į Arbilio miestą šiaurinėje Irako dalyje.

Kaltinamąjį Irake sulaikė kurdų saugumo pajėgos, ir, nors Bagdadas su Berlynu neturi susitarimo dėl nusikaltėlių perdavimo, jis buvo sugrąžintas atgal į Vokietiją.

Ekstradicijos operacijoje asmeniškai dalyvavo Vokietijos federalinės policijos vadas Dieteris Romannas, o laikraščių pirmuosiuose puslapiuose mirgėjo nuotraukos, kuriose matyti komandosai, iš lėktuvo vedantys surakintą A.Basharą.

Teismo posėdžių metu irakietis prisipažino nužudęs merginą, tačiau neigė ją prievartavęs. Anot A.Basharo, jie mylėjosi bendru sutarimu, bet vėliau paauglė supyko ir grasino iškviesti policiją.

Kitoje byloje A.Basharas taip pat yra kaltinamas dukart išprievartavęs 11 metų mergaitę.

Dėl šios bylos atsinaujino spaudimas A.Merkel vyriausybei, kuri kilus migrantų krizei sutiko priimti didžiąją jų dalį.

A.Basharas su tėvais ir giminaičiais į šalį atvyko 2015 metais su didžiausia pabėgėlių banga. Jo prašymas suteikti prieglobstį buvo atmestas, tačiau vyras gavo laikiną leidimą gyventi šalyje.

Per buvimą Vokietijoje jis dažnai susidurdavo su policijos pareigūnais dėl muštynių, apiplėšimų ir nelegalaus sulenkiamojo peilio nešiojimosi.

S.M.Feldman motina Diana kiekvieno teismo posėdžio metu pratrūkdavo ašaromis.

„Man jau buvo skirta bausmė iki gyvos galvos“, – praėjusią savaitę teisme tvirtino D.Feldman.

Parengta pagal AFP inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.