Praneša, kad JAV pajėgos galimai numušė du Irano dronus

Vienas JAV karo laivas praeitą savaitę galimai numušė ne vieną, o dvi Irano bepilotes skraidykles per konfrontaciją Persijos įlankoje, nors Teheranas šiuos pareiškimus ginčijo, antradienį pranešė už padėtį šiame regione atsakingų amerikiečių pajėgų vadas.

Praneša, kad JAV pajėgos galimai numušė du Irano dronus.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Praneša, kad JAV pajėgos galimai numušė du Irano dronus.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-23 22:41

„Esame tikri, kad numušėme vieną droną, [bet] galbūt numušėme [ir] antrą“, – JAV Centrinio štabo (CENTCOM) viršininkas generolas Kennethas McKenzie sakė televizijai „CBS News“, duodamas interviu šio incidento centre atsidūrusiame jūrų desanto operacijų laive „USS Boxer“.

„Kaip visuomet, taktinė padėtis buvo sudėtinga – kai manome, [buvo] du dronai. Manome, kad dviem dronams... sėkmingai smogėme“, – aiškino kariškis.

CBS nurodė, kad skraidyklės buvo neutralizuotos pasiuntus elektroninių signalų arba impulsų, sutrikdžiusių jų valdymą. Vienas dronas dingo iš JAV kariškių ekranų, o kitas buvo pastebėtas nukrintantis į vandenį.

Iranas, praeitą mėnesį numušęs JAV žvalgybos bepilotį lėktuvą „Predator“, tvirtino, kad šis aparatas buvo įskridęs į jo oro erdvę. Tačiau iraniečiai neigė praradę kokių nors savo bepiločių skraidančių aparatų, nors prezidentas Donaldas Trumpas  paskelbė, kad „USS Boxer“ vieną jų numušė.

Regione tvyrant didėjančiai įtampai, po amerikiečių drono numušimo D. Trumpas sakė paskutinę minutę atšaukęs atsakomąjį karinį smūgį Iranui.

Baiminamasi, kad Persijos įlankoje gali įsiplieksti ginkluota konfrontacija, padidėjus įtampai dėl virtinės atakų prieš tanklaivius strategiškai svarbiuose vandenyse, Britanijai sulaikius vieną Irano tanklaivį prie Gibraltaro ir iraniečiams sulaikius vieną su Britanijos vėliava plaukiojantį tanklaivį Hormūzo sąsiauryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.