​Mirė pirmasis demokratiškai išrinktas Tuniso prezidentas

Mirė pirmasis demokratiškai išrinktas Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi, ketvirtadienį pranešė jo kanceliarija. Jam buvo 92 metai.

 Tai buvo jau trečias kartas per kelias pastarąsias savaites, kai B. Caidas Essebsi pateko į ligoninę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tai buvo jau trečias kartas per kelias pastarąsias savaites, kai B. Caidas Essebsi pateko į ligoninę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-25 13:46

Vienas prezidento kanceliarijos pareigūnas naujienų agentūrą AP informavo, kad Tuniso lyderis mirė ketvirtadienio rytą šalies karinėje ligoninėje, kur jis buvo paguldytas praėjusį vakarą.

Tai buvo jau trečias kartas per kelias pastarąsias savaites, kai B. Caidas Essebsi pateko į ligoninę.

Tuniso konstitucija numato, kad prezidento pareigas laikinai eis parlamento pirmininkas. Nauji rinkimai turi būti suorganizuoti per daugiausia tris mėnesius.

B. Caidas Essebsi šaliai vadovavo nuo 2014 metų pabaigos. Jis yra pirmasis demokratiškai išrinktas Tuniso prezidentas, atėjęs į valdžią praėjus trejiems metams po Arabų pavasario sukilimo, nuvertusio ilgametį diktatorių Zine'ą El Abidine'ą Ben Ali ir išprovokavusio demokratijos šalininkų sukilimus keliose kitose arabų valstybėse.

Neseniai jis paskelbė nebesibalotiruosiantis per lapkritį turėjusius vykti prezidento rinkimus ir sakė, kad prie Tuniso vairo turi stoti jaunesnis žmogus.

B. Caidas Essebsi sunkiai susirgo birželio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.