Paviešinta 14-metę lietuvę Anglijoje išžaginusio ir nužudžiusio paauglio tapatybė

Dėl 14-metės Lietuvos pilietės Viktorijos išprievartavimo ir nužudymo nuteisto paauglio tapatybė buvo atskleista po to, kai teismas atmetė nuteistojo apeliaciją, skelbia BBC.

 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.
 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.
 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 Mergaitės kūnas buvo sumaitotas neatpažįstamai.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 27, 2019, 12:23 PM, atnaujinta Jul 27, 2019, 12:25 PM

Lietuvės Viktorijos kūnas buvo rastas Vulverhamptono Vakarų parke 2018 metų balandį. Ji mirė nuo smūgio į galvą buku daiktu. Prieš tai buvo išprievartauta.

Mergaitės kūnas buvo rastas praėjus parai po to, kai šeima pranešė apie jos dingimą. Policija buvo sulaikiusi du 16 ir 17 metų paauglius, bet vyresnis buvo paleistas už užstatą.

Dabar jaunesniajam jau 17 metų, jis vardu Aymanas Azizas. Vaikinas susipažino su lietuve internete ir atsiviliojo ją į Vakarų parką.

Teisme buvo teigiama, kad vaikinas „ataką prieš Viktoriją vykdė dvi valandas, o tuomet jos kūną paliko ant suolelio“.

Kūną radęs praeivis iš pradžių net nesuprato, kad tai žmogaus kūnas. Pasak teismo medicinos ekspertų, mirties priežastis – smūgis į galvą, auka taip pat patyrė daug kitų sužalojimų: buvo lūžęs stuburas, išmušti dantys.

„Viktorija buvo tarsi angelas. Ji atnešė į mūsų gyvenimą spalvas ir prasmę, – „In Memoriam“ dukrai rašė šeima. – Negalime patikėti, kad ji mus paliko tokia jauna. Niekada neužmiršime jos. Tu visada gyvuosi mūsų širdyse, sielose ir mintyse. Sudie, mūsų mažasis angele.“

A.Azizui buvo diagnozuota paranoidinė šizofrenija, todėl viso teismo proceso metu jo advokatas aiškino, kad vaikino tapatybė negali būti atskleista, nes tai trukdytų jo kliento reabilitacijos procesui.

Sulaikymo centre paauglys esą ir taip patyrė patyčias, kitų suimtų nepilnamečių grasinimus, todėl nebelankė pamokų, užsisklendė.

Apeliacinis teismas dabar atmetė A.Azizo prašymą likti neįvardytam bei prašymą sušvelninti jam skirtą bausmę iki gyvos galvos, mažiausiai 19 metų.

Teismo proceso metu nebuvo pateikta jokių A.Azizą išteisinančių įrodymų, jis neparodė, jog gailisi.

Pareigūnai, išstudijavę įtariamojo mobilųjį telefoną, rado įrodymų, kad jis ieškojo, kaip visam laikui panaikinti savo paskyrą feisbuke, taip pat buvo ištrynęs skambučių su 14-mete istoriją.

Taip pat paieškos sistemoje „Google“ vaikinas ieškojo informacijos apie analinį seksą. Pareigūnų manymu, būtent dėl šios priežasties balandžio 11-osios vakarą jis pasiūlė merginai susitikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.