Peru per avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių

Peru per autobuso avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių, o dar aštuoni buvo sužaloti, pirmadienį pranešė policija.

Peru per avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Peru per avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 8:22 PM

Nelaimė įvyko sekmadienį 20 val. 30 min. vietos (pirmadienį 4 val. 30 min. Lietuvos) laiku Kantos provincijoje, apie 100 km nuo sostinės Limos, kur ir važiavo autobusas.

Per avariją žuvo 11 moterų ir aštuoni vyrai, naujienų agentūrai „Andina“ sakė policijos pulkininkas Jorge Castillo (Chorchė Kastiljas). Tarp žuvusiųjų užsieniečių nėra.

„Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir įsirėžė į šlaitą“, – nurodė J. Castillo. Jis teigė, kad sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę.

Policijos tyrimai rodo, kad avarijoje galėjo dalyvauti dar viena transporto priemonė, sakė pareigūnas radijui PRP. Jis pridūrė, kad „šiuo nakties metu būna tirštas rūkas“.

Kantoje visus metus lankosi daug vietos ir užsienio turistų, tad intensyvus eismas siauruose regiono keliuose sukelia problemų.

Šios kalnuotos šalies prastai prižiūrimuose keliuose daug žmonių kasmet žūva dėl neatsargaus vairavimo ir kitų veiksnių.

Kaip rodo oficiali statistika, 2017 metais Peru per eismo įvykius žuvo beveik 2,7 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.